Problem z dodaniem nowego połączenia Dial–up

Witam
do komutera o ktrym bedzie mowa ma dostęp bardzo duzo osób koźysta on z internetu za pomocą zewnetrzego modemu, ostatnio nie wiem z jakich przyczyn wszystkie usługi zostały wyłączone nie wiem czy ktos bawił się jakimś programem do optymalizacji systemu czy poprostu się nudził w kaźdym razie po ponownym włączeniu potrzebnych usług nie moge dodać zadnego połączenia dial–up panel_sterownia–>opcje internetowe zakładka połączenia pole mam puste jeśli probuje dodac nowe połączenie wyskakuje mi błąd 711 cos w stylu zła konfiguracja połączeń zdalnych czy coś takiego nie moge doładnie przytoczyć słowo w słowo tego błędu poniewaź koźystam z komutera w domu a tego alertu zapomniałęm spisać. Jeśli ktoś wie jak to naprawić prosze o pomoc

Pozdrawiam

Odpowiedzi: 8

corning:
Moźna teź zablokować za pomocą specjalnego pliku HOSTS, który odpowiada za kojarzenie nazw DNS.
No niezupelnie za DNS, ale jest taka mozliwosc. Z tym ze calkowicie nierealna. Kto bedzie wpisywal te tysiace stron XXX do tego pliku ? Kto bedzie wiedzial jakie strony wpisac ?
EL NINO
Dodano
10.11.2004 22:07:41
sami:
...jest moźliwość zablokowania lub utrudnienia uźytkownikom koźystania ze stron xxx...

jest taki program "opiekun" korzystam z niego i jestem zadowolny.

Moźna teź zablokować za pomocą specjalnego pliku HOSTS, który odpowiada za kojarzenie nazw DNS.
corning
Dodano
10.11.2004 16:33:34
sami:
dobra okazało się źe usługa aplikacja systemowa modelu COM+ była wyłączona cała reszta działa bez zrzutów, a tak btw. to jest moźliwość zablokowania lub utrudnienia uźytkownikom koźystania ze stron xxx lub jak uruchomić jakis program blokujący takie połączenia ze stronami xxx tak by nie był widoczny ani w pasu uruchomionych prgramow ani w prcesach wiem ze jest to moźliwe ale nie wiem zbytnio jak to uruchomić i czy wszystkie programy moźna w ten sposób ukryć

Programu Ci nie podam bo takowego nie urzywam
Standardowym narzedziem systemowym przeznaczonym do takowego działania jest Klasyfikator Treści
Bobi
Dodano
10.11.2004 15:58:26
dobra okazało się źe usługa aplikacja systemowa modelu COM+ była wyłączona cała reszta działa bez zrzutów, a tak btw. to jest moźliwość zablokowania lub utrudnienia uźytkownikom koźystania ze stron xxx lub jak uruchomić jakis program blokujący takie połączenia ze stronami xxx tak by nie był widoczny ani w pasu uruchomionych prgramow ani w prcesach wiem ze jest to moźliwe ale nie wiem zbytnio jak to uruchomić i czy wszystkie programy moźna w ten sposób ukryć
sami
Dodano
10.11.2004 12:33:54
sami
Dodano
sami
Dodano
sami
Dodano
Trudno cokolwiek wyrokowac nie wiedzac co zostalo "zoptymalizowane". Moze tylko wylaczone zostaly jakies uslugi ? Z Uruchom –> services.msc i sprawdz czy sa na "automat":
– Remote Access Connection Manager (Menedźer połączeń Usługi dostęp zdalny)
– Remote Access Auto Connection Manager (Menedźer autopołączenia rejestru zdalnego)
– Telephony (Telefonia).
EL NINO
Dodano
10.11.2004 11:40:27
sami
Dodano:
10.11.2004 10:56:58
Komentarzy:
8
Strona 1 / 1