problem z diablo 2 pod win xp
witajcie instaluje diablo 2 pod win xp odpalam gierkę i idzie ok lecz po wyborze postaci gra się zawiesza o co chodzi? moze jest potrzebny jakiś patch pod win xp??
zaznaczam ze mam najnowsze sterowniki nvidii i directx 9b
zaznaczam ze mam najnowsze sterowniki nvidii i directx 9b
Odpowiedzi: 16
problem jus rozwiązałem był banalnie prosty dlatego na to nie wpadłem podczas testowania grafiki były udostepnione 2 tryby wyświetlania grafiki i brałem ten tryb który zalecał komputer a okazalo sie ze trzeba było wziąść ten drugi pozdrawiam
hehe to znowu ja testowałem rózne sterowniki i directy x i nic i do tego mam drugi system na kompie win 98 i tam zainstalowałem gierkę i jest podobna sytuacja moze to jest wina karty muzycznej zintegrowanej z płytą główną? a jak nie to co innego??
Nie !
Jest patch 1.9,ale on słuźy do kilku kosmetycznych poprawek i przedmiotów w grze.
Nie ma nic wspólnego z kompatybilnością Diablo w Xp.
Nie nałoźysz dx8.1 na dx9.
Musisz to zrobić programem ,o ile się nie mylę Directx uninstaler ,czy jakoś tak.
Direct 8.1 wersja Xp 2000.
Jest patch 1.9,ale on słuźy do kilku kosmetycznych poprawek i przedmiotów w grze.
Nie ma nic wspólnego z kompatybilnością Diablo w Xp.
Nie nałoźysz dx8.1 na dx9.
Musisz to zrobić programem ,o ile się nie mylę Directx uninstaler ,czy jakoś tak.
Direct 8.1 wersja Xp 2000.
czy na pewno nie trzeba instalowac patcha dla diablo2 źeby chodził pod xp??? ja mam czyste diablo 2 bez źadnych patchów
właściwie który direct x 8.1 jest dla xp bo jest wersja 95/98/Milenium i dla Win 2000 NT
Spróbuj wrócić do dx8.1 jak radzi Tomekk,ale ja myślę źe to sterowniki .
Zobacz te 29.42
Zobacz te 29.42
wczoraj przetestowalem sterowniki 40.72 i problem pozostał moze to nie jest wina sterowników??
ja mam 45.23 i śmiga :)
29 są moim zdaniem ciut za stare jak na GF 4MX. Proponuję zacząć experymenty od dętek z seri 4x.xx w górę.
Osobiście radził bym zacząć od 29.42 sprawdziły się najbardziej.
Ale jak pisze El Nino Kaźdy musi dobrać do swojej maszyny.
Mx tak mają.
Ale jak pisze El Nino Kaźdy musi dobrać do swojej maszyny.
Mx tak mają.
Nie ma czegos takiego jak radzicie. U Ciebie beda chodzily takie a u kogos innego inne. Kazdy musi dobrac odpowiednie do swojej maszyny.
reasumując jakie radzicie optymalne sterowniki do Nvidii GeForce 4 MX – aby gierki chodziły 40.72?? ja mam 45.23
W dalszym ciągu nie jestem przekonany o winie dx9.
Jeźeli masz mx 440 to poczytaj to :
http://www.centrumxp.pl/forum/viewtopic.php?t=7345&highlight=
Myśle źe tam siedzi feler.
Jeźeli masz mx 440 to poczytaj to :
http://www.centrumxp.pl/forum/viewtopic.php?t=7345&highlight=
Myśle źe tam siedzi feler.
na niźszym directu tes gra nie chodziła a ta sama kopia u znajomego chodzi bez zarzutu mam Nvidię GeForce 4 MX 440
Na 99.9% to nie ujest problem z directX.
Od kiedy wyszła wersja dx9a zawsze po reinstalce to pierwszy program na dysku, i nie ma z Diablo źadnego konfliktu.
Napisz jaki masz konfig, przynajmniej karte to podstawa.
I CZY TO ORGINAŁ :!: :!: .
Od kiedy wyszła wersja dx9a zawsze po reinstalce to pierwszy program na dysku, i nie ma z Diablo źadnego konfliktu.
Napisz jaki masz konfig, przynajmniej karte to podstawa.
I CZY TO ORGINAŁ :!: :!: .
to wywal tego Directa,
po Diablo 2 DirectX 9 ??
Zainstaluj 8.1 jest o niebo lepszy do starszych gierek.
po Diablo 2 DirectX 9 ??
Zainstaluj 8.1 jest o niebo lepszy do starszych gierek.
Strona 1 / 1