Problem z defragmentacją.

Czy dysk w takim stanie moźna jeszcze uratować defragmentacją?

Wiem, wygląda to strasznie, sam sie wystraszyłem po analizie ale dziwne jest to źe zanim instalnąłem XP, miałem 98 SE, robiłem defraga i teraz juz wiem źe defragmentacja przebiegała pomyślnie tylko rzekomo :shock: :shock: :shock:. Ponadto robiłem juź defraga tym Diskeeperem tej partycji, za kaźdym razem kończy i pisze źe jeszcze zostały sfragmentowane pliki. Mam powtarzać ten proces w nieskończoność? Poradźcie coś, tylko nie piszcie źe format bo to bedzie ostateczność :P .

Odpowiedzi: 4

Mozesz powiedziec jak doszedles do tego ze BlastXX ma plik hiberfile na partycji G: a nie systemowej ?
EL NINO
Dodano
11.01.2006 20:58:24
To czerwone miejsce to oczywiście nie uszkodzony dysk tylko pliki nie ciągłe, tj. pofragmentowane. Na czas defragmentacji wyłącz Hibernacje i Przywracanie systemu, dzięki temu prawie cała partycja ulegnie defragmentacji.
Anonymous
Dodano
11.01.2006 20:38:52
Się robi :)
BlastXX
Dodano
10.01.2006 13:41:30
Zwolnij miejsce na tej partycji( choćby czasowo przenosząc pliki na inne czy deinstalując cześć programów ) – tak źeby zostało z 10% chociaź i dopiero przeprowadź defragmentację.
Przy obecnym stanie to w ogóle cud ,źe chce ona chodzić, bo nie ma gdzie przerzucać plików ,na których operuje.
Rebe
Dodano
10.01.2006 08:15:00
BlastXX
Dodano:
09.01.2006 19:56:58
Komentarzy:
4
Strona 1 / 1