Problem z czymś, ale z czym???
Mam ostry problem z kompem. Ogólnie system i gry chodzą spoko, ale przy odtwarzaniu fulmów badź muzy zaczynaja się restarty typu STOP 0x0A, 0x08E, 0x050 itp. Zaczyna to się robić troszę irytujace, szczególnie gdy film oglada się w 15 częściach.
Wszystko zaczęło się od walniętego Ramu, który wymieniłem na nowy ale nadal to samo.
Próbowałem wszystkich sterów (obecnie jade na 56.55), wczoraj karte odpaliłem u kumpla i działa bez zarzutu. Temperaturki nie przekraczają 35.
Moźe uaktualnić Bios ale gdzie go znaleść (tzn. jaki do tej płytki bo jest ich tam oooo).
Czekam na sugestie.
Z góry dzięki
Celeron 2.0 Ghz
ECS P4VXASD2+ (amibios 01/17/03) z AC97 i sieciówką
Kingston K 256 DDR
Maxtor 4D040H2 40 GB
Sony CD–RW CRX215E1
NVIDIA Ge–Force 4 mx 440
Sieciówka D–Link
Wentylator Codegen 300W
Wszystko zaczęło się od walniętego Ramu, który wymieniłem na nowy ale nadal to samo.
Próbowałem wszystkich sterów (obecnie jade na 56.55), wczoraj karte odpaliłem u kumpla i działa bez zarzutu. Temperaturki nie przekraczają 35.
Moźe uaktualnić Bios ale gdzie go znaleść (tzn. jaki do tej płytki bo jest ich tam oooo).
Czekam na sugestie.
Z góry dzięki
Celeron 2.0 Ghz
ECS P4VXASD2+ (amibios 01/17/03) z AC97 i sieciówką
Kingston K 256 DDR
Maxtor 4D040H2 40 GB
Sony CD–RW CRX215E1
NVIDIA Ge–Force 4 mx 440
Sieciówka D–Link
Wentylator Codegen 300W
Odpowiedzi: 6
Dzięki stary bedziemy próbować a jak nie to pisac. Hehe
DMX nie ma co bic sie w piersi, Kingstony sa najlepsze, sproboj pomienic jeszcze, ale watpliwe jest to zeby trafily Ci sie 2 z rzedu walniete pamieci...
chociaz...
chociaz...
A jaką pamięć do tej płytki polecicie????
Bug Check 0x8E: KERNEL_MODE_EXCEPTION_NOT_HANDLED
Bug Check 0x50: PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA
Bug Check 0xA: IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL ( bo tak chyba powinien być wpisany ten numer ).
przynajmniej dwa z tych trzech błedow były juź w archiwum omawiane wielokrotnie, a i odeślania do bardziej szczegółowych opisów teź padały.
Bug Check 0x50: PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA
Bug Check 0xA: IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL ( bo tak chyba powinien być wpisany ten numer ).
DMX:.....Zaczyna to się robić troszę irytujace, szczególnie gdy .....
przynajmniej dwa z tych trzech błedow były juź w archiwum omawiane wielokrotnie, a i odeślania do bardziej szczegółowych opisów teź padały.
wiem źe z którymś z tych błedów wystepował plik win32k.sys ale w googlach nie bardzo sie idzie dowiedzieć za co jest on odpowiedzialny.
Ps. Dziś włoźe pamięc kumpla zobaczymy co się będzie działo.
Czekam na dalsze sugestie
Ps. Dziś włoźe pamięc kumpla zobaczymy co się będzie działo.
Czekam na dalsze sugestie
W kodzie bledu jest jeszcze jego nazwa i plik ktory wywolal zrzut. Przepisz go (oczywiscie jesli jest)
Strona 1 / 1