problem z cd
mam problem z cd–romem, szukalem w archiwum, znalazlem taki sam problem ale bez rozwiazania.
wyglada to nastepujaco:
instaluje jakis program, pojawiaja mi sie bledy:
1)Podczas operacji stronicowania wykryto błąd urządzenia DeviceCdRom0.
oraz
2)Urządzenie DeviceIdeIdePort1 nie odpowiedziało w ramach ustalonego limitu czasu.
a nastepnie (po parudziesieciu takich bledach), wyskakuje:
Urządzenie 'IDE CD–ROM' (IDECdRomIDE_CD–ROM______________________________3.2C____544d31313230204169466d726177657220202020) zniknęło z systemu bez uprzedniego przygotowania go do usunięcia.
i cd–rom rzeczywiscie znika... po restarcie systemu wszystko wraca do normy. cos sie dzieje? :(
wyglada to nastepujaco:
instaluje jakis program, pojawiaja mi sie bledy:
1)Podczas operacji stronicowania wykryto błąd urządzenia DeviceCdRom0.
oraz
2)Urządzenie DeviceIdeIdePort1 nie odpowiedziało w ramach ustalonego limitu czasu.
a nastepnie (po parudziesieciu takich bledach), wyskakuje:
Urządzenie 'IDE CD–ROM' (IDECdRomIDE_CD–ROM______________________________3.2C____544d31313230204169466d726177657220202020) zniknęło z systemu bez uprzedniego przygotowania go do usunięcia.
i cd–rom rzeczywiscie znika... po restarcie systemu wszystko wraca do normy. cos sie dzieje? :(
Odpowiedzi: 2
rzeczywiscie masz chyba racje.
i ide i tasma sa ok
ja widze 3 mozliwosci:
1) moja plyta (bo to via) choc zainstalowalem hyperiony problem nie zniknal
2) cd–rom jest po prostu brudny, jutro go rozbiore i wyczyszcze
3) badz biedak sie zwyczajnie popsul...
i ide i tasma sa ok
ja widze 3 mozliwosci:
1) moja plyta (bo to via) choc zainstalowalem hyperiony problem nie zniknal
2) cd–rom jest po prostu brudny, jutro go rozbiore i wyczyszcze
3) badz biedak sie zwyczajnie popsul...
Na problem sprzętowy wskazywać to moźe. Zamień miejscami (w slotach IDE na mobo) dysk i cd–rom. Jak problem powtarzać się będzie, wyklusczysz awarię ide kontrolera. Następnie taśmę inną daj – jak się problem powtórzy, ro wykluczysz jej awarię. Wtedy tylko podpięcie cd–romu innego pozostanie.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
Strona 1 / 1