Problem z cd–rom po defaulcie bios

Witam. Mam problem z cd– romem. Otóz wszystko bylo ok, do kiedy nie zrobilem defaulta biosa. Od tej pory cd–rom nie dziala poprawnie. Wkladam płytę, ale nie chce jej odczytywać. To znaczy niby ją rozpoznaje, "wchodzę" na płytę, widze pliki, ale jak juz chce cos z tym plikiem zrobić (uruchomic, skopiować, itp) to wyskakuja błedy i nic sie nie da zrobić. Nie czyta poprawnie zadnej plyty, a przed defaultem biosu wszystko bylo ok. Spawdzlaem cd–rom u kolegi– chodzi bez zarzutu. Myslalem ze to system, wiec w desperacji zrobilem formata (i o dziwo podczas instalacji cd–rom dziala bez zarzutu. To znaczy tylko wtedy jak odpalilem płytę za pomocą biosa , ustawiając cd–rom jako pierwsze urzadzenie do odczytu. Instalacja z poziomu windowsa nie działała– te same błedy. Po formacie problem nie zniknął– to znaczy dalej cd–rom zachowuje sie jak opisalem to powyźej. Co jest grane? Tak jak mowie– wydaje mi sie ze to cos z biosem, bo przed defaultem (wyjeciem bateryjki) wszystko bylo ok.
pozdrawiam

Odpowiedzi: 1

Ja tam się nie znam ,ale pewnie tym korzy ze sprzetem i jego kaprysami są obeznani mogłaby się przydać informacja o ....... modelu płyty, bo coś mi się wydajej, źe BIOS–y to są róźne.
Inna sprawa, źe ustawienai default mogły np. wymusić tryb pracy napędu w sposób niepoprawny, ale co ja gdybał będę.
Rebe
Dodano
06.12.2005 08:19:23
bad811
Dodano:
05.12.2005 21:54:27
Komentarzy:
1
Strona 1 / 1