Problem z CD (DVD) - brak autoplay i odświeżania w moim komp. po zmianie nośnika.

Witam, Mam problem z moim Windowsem. Po jakimś czasie od zainstalowania na "świeżo" systemu, zaczynają sie problemy z napędem optycznym. [b]Błędy które istnieją cały czas:[/b] 1. Podczas wkładania płyty CD lub DVD na działającym systemie: płyty nie są przeszukiwane automatycznie, nie pojawia się ikonka płyty(w moim komputerze). 2. Przy załadowanej płycie (CD lub DVD) jeszcze przed uruchomieniem systemu: pokazuje sie ikonka (a czasem nie :) ) oraz ilość MB, nie startuje autoplay, a przy wyjmowaniu płyty pozostaje nazwa, ikona i ilość MB (jak włożę inna płytę to nazwa się nie zmienia). Czasem tylko ikonka zmieni się na taką jaką mają pliki o niewiadomym rozszerzeniu. [b]Błąd który występuje często:[/b] Przy wkładaniu zapisanego nośnika (często występuje przy płytach wypalanych "fabrycznie") pojawia mi się okienko windows "Nagraj dysk" z prośbą o nadanie nazwy (domyślnie wyświetla się data)[u] mimo że dysk jest nagrany!!![/u] Komputer: Notebook Asus V1S System: Windows Vista 32Bit Business PL Procesor C2D T7500 2GB RAM DDR2 Mam fabrycznie zainstalowany program Nero 7 Express. Zastanawiam się czy problem tkwi w sprzęcie czy w softwarze? Po zainstalowaniu system przygotowanego przez Asusa wszystko jest dobrze przez około 2-3 miesiące. Później coś zaczyna się sypać. Po postach na zagranicznych forach widzę że nie tylko ja mam ten problem i nie tylko Asus. Więc chyba Vista. Czy ktoś zna rozwiązanie problemu :) ? Przeszukując to forum nie napotkałem odpowiedzi na mój problem.

Odpowiedzi: 0

moskitos
Dodano:
02.03.2008 18:11:34
Komentarzy:
0
Strona 0 / 0