Problem z CCproxy
Mój problem jest bardzo prosty do opisania. Wczoraj ściągnałem program o nazwie CCproxy v.6. Z zapałem uruchomiłem instalacje – wszystko poszło głądko. Niestety przy pierwswzym uruchomieniu program pokazuje okienko z napisem CCproxy – logo programu. Potem na pasku koło godzniy pokazana jest jaego ikanka na którą nie mozna kliknać, a potem zwis programu. Nie wiem co mam z tym zrobić. Nie wiem czego to wina. Czy y kogos teź się coś takiego działo? Jeśli znacie rozwiązanie mojego probemu to piszcie!!. Dodam jeszce źe instalowałem i kasowałem program juz z 6 razy a długie czekanie (1 godzina w tle) nic nie pomogło. Mam windowsa XP + SP1, i do dawna nic mi jeszcze nie działało! Dopiero teraz ten nieszczęsny bardzo potrzebny mi program!1 Barodzo proszę o pomoc i o sugestie co moźe być przeczyną tego problemu.
Odpowiedzi: 15
wiec bede dalej upieral sie abys wywalil pakiet nortona (co prawda mozna go wylaczyc, ale wole wyeliminowac mozliwosc, ze zle go wylaczysz). tym bardziej, ze dopiero teraz wspominasz, ze jest tam rowniez firewall.
czy bandwidth controllera masz od samego poczatku czy dopiero teraz go wczytales?
wylaczenie icf po uruchomieniu systemu nic nie daje, bo ccproxy uruchamia sie wczesniej, wiec go wylacz na dobre, a nie tylko po starcie kompa (jaki to ma sens?!).
czy bandwidth controllera masz od samego poczatku czy dopiero teraz go wczytales?
wylaczenie icf po uruchomieniu systemu nic nie daje, bo ccproxy uruchamia sie wczesniej, wiec go wylacz na dobre, a nie tylko po starcie kompa (jaki to ma sens?!).
Juź znalazłem ten program HiJackThis i załączam jego log'a. A oto on. Będzie chyba ładniejszy jako cytat.
Przy tak aktualnie uruchomionych programach CCproxy nie chce działać. Moźe ten log coś pomoźe...
Logfile of HijackThis v1.98.2
Scan saved at 17:49:42, on 2004–08–18
Platform: Windows XP Dodatek SP. 1 (WinNT 5.01.2600)
MSIE: Internet Explorer v6.00 SP1 (6.00.2800.1106)
Running processes:
C:WINDOWSSystem32smss.exe
C:WINDOWSSYSTEM32winlogon.exe
C:WINDOWSsystem32services.exe
C:WINDOWSsystem32lsass.exe
C:WINDOWSsystem32svchost.exe
C:WINDOWSSystem32svchost.exe
C:Program FilesCommon FilesSymantec SharedccSetMgr.exe
C:Program FilesCommon FilesSymantec SharedccEvtMgr.exe
C:WINDOWSsystem32spoolsv.exe
C:Program FilesCommon FilesSymantec SharedccProxy.exe
C:Program FilesExecutive SoftwareDiskeeperDkService.exe
C:WINDOWSSystem32inetsrvinetinfo.exe
C:Program FilesNorton Internet SecurityNorton AntiVirus avapsvc.exe
C:WINDOWSExplorer.EXE
C:WINDOWSSystem32 vsvc32.exe
C:Program FilesNorton Internet SecurityNorton AntiVirusSAVScan.exe
C:Program FilesCommon FilesSymantec SharedSNDSrvc.exe
C:Program FilesJavaj2re1.4.2_05injusched.exe
C:Program FilesCommon FilesSymantec SharedccApp.exe
C:Program FilesWinTimeWinTime.exe
C:Program FilesTorrentStormTorrentStorm.exe
C:Program FilesTorrentStormDownloaderTor032 or032.exe
C:Program FilesTlenPlusTlen.exe
C:WINDOWSSystem32svchost.exe
C:Program FilesInternet Exploreriexplore.exe
C:DOCUME~1NowackiUSTAWI~1TempRar$EX00.602HijackThis.exe
R0 – HKCUSoftwareMicrosoftInternet ExplorerMain,Local Page =
R1 – HKCUSoftwareMicrosoftInternet ExplorerMain,Start Page_bak = about:blank
R0 – HKCUSoftwareMicrosoftInternet ExplorerToolbar,LinksFolderName = Łącza
O2 – BHO: DAPHelper Class – {0000CC75–ACF3–4cac–A0A9–DD3868E06852} – C:Program FilesDAPDAPBHO.dll
O2 – BHO: AcroIEHlprObj Class – {06849E9F–C8D7–4D59–B87D–784B7D6BE0B3} – C:Program FilesAdobeAcrobat 6.0ReaderActiveXAcroIEHelper.dll
O2 – BHO: Web assistant – {9ECB9560–04F9–4bbc–943D–298DDF1699E1} – C:Program FilesCommon FilesSymantec SharedAdBlockingNISShExt.dll
O2 – BHO: NAV Helper – {BDF3E430–B101–42AD–A544–FADC6B084872} – C:Program FilesNorton Internet SecurityNorton AntiVirusNavShExt.dll
O3 – Toolbar: &Radio – {8E718888–423F–11D2–876E–00A0C9082467} – C:WINDOWSSystem32msdxm.ocx
O3 – Toolbar: DAP Bar – {62999427–33FC–4baf–9C9C–BCE6BD127F08} – C:Program FilesDAPDAPIEBar.dll
O3 – Toolbar: Web assistant – {0B53EAC3–8D69–4b9e–9B19–A37C9A5676A7} – C:Program FilesCommon FilesSymantec SharedAdBlockingNISShExt.dll
O3 – Toolbar: Norton AntiVirus – {42CDD1BF–3FFB–4238–8AD1–7859DF00B1D6} – C:Program FilesNorton Internet SecurityNorton AntiVirusNavShExt.dll
O4 – HKLM..Run: [SunJavaUpdateSched] C:Program FilesJavaj2re1.4.2_05injusched.exe
O4 – HKLM..Run: [ccApp] "C:Program FilesCommon FilesSymantec SharedccApp.exe"
O4 – HKLM..Run: [URLLSTCK.exe] C:Program FilesNorton Internet SecurityUrlLstCk.exe
O4 – HKLM..Run: [WinTime] C:Program FilesWinTimeWinTime.exe
O4 – HKLM..Run: [RivaTunerStartupDaemon] "C:Program FilesRivaTunerRivaTuner.exe" /S
O4 – HKLM..Run: [NvCplDaemon] RUNDLL32.EXE C:WINDOWSSystem32NvCpl.dll,NvStartup
O4 – HKLM..Run: [nwiz] nwiz.exe /install
O4 – HKLM..Run: [NvMediaCenter] RUNDLL32.EXE C:WINDOWSSystem32NvMcTray.dll,NvTaskbarInit
O4 – HKLM..Run: [NeroCheck] C:WINDOWSsystem32NeroCheck.exe
O4 – HKLM..Run: [Bandwidth Controller] "C:Program FilesBandwidth ControllerBandwidth Controller.exe"
O4 – HKLM..RunServices: [Microsoft Update] wserv32.exe
O4 – HKCU..Run: [Komunikator] C:Program FilesTlenPlusTlen.exe
O4 – HKCU..Run: [Symantec NetDriver Monitor] C:PROGRA~1SYMNET~1SNDMon.exe
O4 – Global Startup: Microsoft Office.lnk = C:Program FilesMicrosoft OfficeOfficeOSA9.EXE
O8 – Extra context menu item: &Download with &DAP – C:PROGRA~1DAPdapextie.htm
O8 – Extra context menu item: Download &all with DAP – C:PROGRA~1DAPdapextie2.htm
O9 – Extra button: (no name) – {08B0E5C0–4FCB–11CF–AAA5–00401C608501} – (no file)
O9 – Extra 'Tools' menuitem: Sun Java Console – {08B0E5C0–4FCB–11CF–AAA5–00401C608501} – (no file)
O9 – Extra button: Run DAP – {669695BC–A811–4A9D–8CDF–BA8C795F261C} – C:PROGRA~1DAPDAP.EXE
O9 – Extra button: (no name) – {B9FF898B–CD56–4503–8D5C–B2681CE0F59A} – (no file)
O16 – DPF: {386A771C–E96A–421F–8BA7–32F1B706892F} (Installer Class) – http://www.xxxtoolbar.com/ist/softwares/v4.0/0006_download.cab
O16 – DPF: {EB387D2F–E27B–4D36–979E–847D1036C65D} (QDiagHUpdateObj Class) – http://h30043.www3.hp.com/hpdj/en/check/qdiagh.cab?322
O17 – HKLMSystemCCSServicesTcpip..{E2FB525F–7301–48BD–A7A0–205EDD6EB087}: NameServer = 194.204.152.34 194.204.159.1
Przy tak aktualnie uruchomionych programach CCproxy nie chce działać. Moźe ten log coś pomoźe...
Szymon Grabiński:przyslij mi loga z hijacka, ok?
A co to takiego? Coś jak AIDA 32?
masz zalaczonego firewalla (ICF) w xp?
Jeśli chodzi o systemowego firewall'a to zawsze automatycznie po wgraniu Windowsa XP wyłączam go (taki odruch mi się wyrobił) :D . A poza tym oprucz Nortona Professional Firewall z pakiety Norton Internet Security nie mam nic.
przyslij mi loga z hijacka, ok?
aa, masz zalaczonego firewalla (ICF) w xp?
aa, masz zalaczonego firewalla (ICF) w xp?
Niestety versja podesłąna przez Szynona takze zachowała się identycznie. Aby nie było wontpliwości załązam scree jak wygląca to zwieszenie. Dziwne źe w menadzeźe zadań wszystko niby działa... A jest inaczej. Tego screena zrobilem przeszło 20 minut do włączeniu programu. Dodam jeszce ze u menadzeźe zadań mam 2 programy nazywajace sie CCproxy tylko jedno to jest Nortona Serurity a drugie właśnie tego programu co chcę uruchomi. Czy to moze przeszkadza? Po wyłączeniu całkowice Nortona nic sie nie zmienia...
Niestety zwieszenia tego programu nie są odnotowane jako błędy przez system i w dzienniku nie ma źadnej informacji, więc...
Jeśli nie sprawiło by to Tobie problemu to jestem zainteresowany. mój E–Mail to agentlos@o2.plSzymon Grabiński:najlepszy do takich rzeczy pod windowsa jest bandwitdh controller, ale ccproxy tez powinien sobie znakomicie poradzic. moge ci podeslac na maila sprawdzona wersje. zajmuje raptem 900Kb.
najlepszy do takich rzeczy pod windowsa jest bandwitdh controller, ale ccproxy tez powinien sobie znakomicie poradzic. moge ci podeslac na maila sprawdzona wersje. zajmuje raptem 900Kb.
Mogles od razu pisac ze to trial. W przypadku tego programu, dla max 3 userow nie ma limitu czasowego.
Zerknij do podgladu zdarzen przez Panel sterowania i Narzedzia administracyjne, czy nie ma wyjasnienia dlaczego "wywala" sie ten program. Moze starsza wersja pojdzie ?
Moglbys rowniez sprobowac obciac sobie download NetLimiterem.
Zerknij do podgladu zdarzen przez Panel sterowania i Narzedzia administracyjne, czy nie ma wyjasnienia dlaczego "wywala" sie ten program. Moze starsza wersja pojdzie ?
Moglbys rowniez sprobowac obciac sobie download NetLimiterem.
Nie rozumiem czemu ma być lewy. Zciagnąłem go ze strony producenta jako free trial. Niestety nie wiem ile dni mogę z niego koźystać (właściwie nic nie wiem)bo mi sie nie uruchamia!! Wyłączenie Antywirusa i Firewalla nie pomaga, a potrzebny mi jest z tego względy, iź kiedy ja ściągam coś na swoim komputerze, to brat nie moźe NIC robic na drugim, a jak powszechnie wiadomo SDI ma prędkość 115 kb/s czyli 14 kB/s (pic jak niewiem u mnie max 11 kB/s), to chciałem sobie to łącze podzielić. Miałem juź darmowy program BSB ale on według mnie jset do bani bo śmierdzi niedziałającym wcale MS–DOS'em!!.Do przegladania stron w internecie chciałęm dać bratu chociaź te 4 kB/s..., bo teraz google nie chcą się uruchomić.
Bardzo proszę o Waszą pomoc!! Moźe znacie inny program potrafiący taki "cud" dla mnie uczynić jak podzielenie transfery na dwie części (najlepiej free). Jeszcze raz proszę o pomoc i dziekuje za jakiekolwiek odpowiedzi :D .
Bardzo proszę o Waszą pomoc!! Moźe znacie inny program potrafiący taki "cud" dla mnie uczynić jak podzielenie transfery na dwie części (najlepiej free). Jeszcze raz proszę o pomoc i dziekuje za jakiekolwiek odpowiedzi :D .
Co prawda nie wiem co ma wspolnego Norton z CCProxy, ale zastanawiam sie nad dwoma sprawami:
– po co CCProxy dla dwoch komputerow
– czy aby ten programik nie jest "lewy" bez wlasciwego key'a.
– po co CCProxy dla dwoch komputerow
– czy aby ten programik nie jest "lewy" bez wlasciwego key'a.
msconfig–>bodajze autostart–>wywal ptazka przy nortonie.
CO do Notrona to nie uruchmiałem systemy bez niego (szczeźe mówiąc nie wiem jak), a nie uźywam serwera proxy poniewaź jestem serwerem dla innego komputera w domowej sieci LAN liczącej dwa kompy i korzystam z SDI TP.
a probowales uruchomic system bez nortona?
jak masz skonfigurowany serwer proxy w IE?
jak masz skonfigurowany serwer proxy w IE?
Przy uruchomieniu komputera automatycznie uruchamiają mi się Norton Interner Security, sterowniki do nVidaia'i, oraz Tlen plus. Potem uruchamia się Torrent Storm.
co masz jeszcze uruchomione przy starcie? nie masz jakiego kerio?