Problem z CCproxy
Mój problem jest bardzo prosty do opisania. Wczoraj ściągnałem program o nazwie CCproxy v.6. Z zapałem uruchomiłem instalacje – wszystko poszło głądko. Niestety przy pierwswzym uruchomieniu program pokazuje okienko z napisem CCproxy – logo programu. Potem na pasku koło godzniy pokazana jest jaego ikanka na którą nie mozna kliknać, a potem zwis programu. Nie wiem co mam z tym zrobić. Nie wiem czego to wina. Czy y kogos teź się coś takiego działo? Jeśli znacie rozwiązanie mojego probemu to piszcie!!. Dodam jeszce źe instalowałem i kasowałem program juz z 6 razy a długie czekanie (1 godzina w tle) nic nie pomogło. Mam windowsa XP + SP1, i do dawna nic mi jeszcze nie działało! Dopiero teraz ten nieszczęsny bardzo potrzebny mi program!1 Barodzo proszę o pomoc i o sugestie co moźe być przeczyną tego problemu.
Odpowiedzi: 20
Przepraszam Was źe wracam tak saty temat który wydaje się być rozwiązany. Mam z tym programem same problemy poniewaź działa tylko pozornie.
Po piersze NIE DZIELI transferu tak jak powinien (wclae nie dzieli i nie działa). Na wykresie nic sie nie pojawia co jest odwzorowaniem braku aktywnosci programu. Co jakiś czas program wyrejstrował się i okazał się źe klucz jest nieprawidłowy, a po ponownym uruchomieniu kompa znów go zatwiierdził!!!
Jeśli ktoś potrafi mi pomóc to PROSZĘ Was o pomoc!!
Po piersze NIE DZIELI transferu tak jak powinien (wclae nie dzieli i nie działa). Na wykresie nic sie nie pojawia co jest odwzorowaniem braku aktywnosci programu. Co jakiś czas program wyrejstrował się i okazał się źe klucz jest nieprawidłowy, a po ponownym uruchomieniu kompa znów go zatwiierdził!!!
Jeśli ktoś potrafi mi pomóc to PROSZĘ Was o pomoc!!
Po skasowaniu pakietu Nortona uźywam INNEGO Firewall'a który pokazuje ile danu proces zabiera połączmia z internetem. W przypadku połączenia LAN u mnie łaczy nas program "NDIS user made I/O Driver. Firewall pokazuje ile od mojego komutera odchodzi i ile przychodzi, a wiec gdzy mój brat uźuwa internetu np. na gre przez inta to widzę ile bierze. A to co wyakajue Firewall jest na 100% prawdziwe.
W kaźdym razie czy CCproxy bedzie stosować ograniczenia jakie mu przypisałem bez wykresu? Mam nadzieję źe tak bo to jest dla mnie waźniejsze niz wykres! :lol:
W kaźdym razie czy CCproxy bedzie stosować ograniczenia jakie mu przypisałem bez wykresu? Mam nadzieję źe tak bo to jest dla mnie waźniejsze niz wykres! :lol:
wlacz sobie jakis program do testowania szybkosci polaczenia, albo sprawdz we wlasciwosciach polaczenia ile zassysasz. sprawdzic mozesz rowniez w programach p2p przy sciaganiu.
Ale jak komputer oznaczony KAMIL koźysta z internetu to i tak nic sie nie mnienia!?!. Czy jesli nic sie nie dzieje na wykresie, to czy ograniczenia działają, bo o nie mi chodzi najbardziej!!
chodzi o biezace polaczenia, widocznie, nikt nie jest podlaczony.
Nie wiem czemu, ale po dwukrotnym kliknięciu na wykres pokazana jest tabekla. Byc moze to w ustawieniach czegoś nie ma zrobionego...
Mogę zrobic wiecej screen'ów.
Mogę zrobic wiecej screen'ów.
hmmm, nie wiem czemu nie pokazuje statystyk. probowales przy wlaczony proxy robic cos na twoich dwoch maszynach?
alt+c to faktycznie bol i nie zmienisz tego.
alt+c to faktycznie bol i nie zmienisz tego.
Szymon Grabiński:2cm wyzej od enable flow...
:lol: HAHAHA :lol:
Jak mogłem tego nie zuwaźyc!!!
Tylko nadal na wykresie nic sie nie pokazuje...
I jeszcze pytanko czy do się wyłączyć skrót ALT + C, poniewaź jak go naciskam to mi się program włącza, uniemozliwiąjac pisanie mi "ć"?
2cm wyzej od enable flow...
A gdzie to jest? Ja nie mam takiej opcji :(Szymon Grabiński:oraz picture info (zalacz)
options–>advanced–>log–>enable flow stats oraz picture info (zalacz).
Tylko jeszcze jedno pytanie. W ekranie głownym programu jest okienko z wykresem, ale ono wcale nie działą. Czy jest ono potrzebne czy to ja cos zepsułem (nie ustawiłem)? Czy sobie teź muszę włączyc ograniczenia, aby wszystko dobrze chodziło?
Ustawinie Bandwidth są ustawione na 6000 B/s.
Ustawinie Bandwidth są ustawione na 6000 B/s.
ad1. account–>permitet only (permitet but all)–>auto scan–>wybrac uzytkownika–>edit–>bandwidth ustawic na 6000
ad2. nie da sie tak zrobi w tym programie. mozesz co najwyzej przyciac uslugi np. niedopuscic usera do danych portow np. http 80.
powodzenia!
ad2. nie da sie tak zrobi w tym programie. mozesz co najwyzej przyciac uslugi np. niedopuscic usera do danych portow np. http 80.
powodzenia!
Mam jeszcze jedno pytanie. Wreszcie gdy działa mi CCproxy nie umiem go obsłuźyć.. Umiem jezyk angielski, ale fachowe określenia mnie denerwują!! Proszę o szybką pomoc w skonfigurowaniu go.
Mianowicie pragne dwóch rzeczy
1. To aby udostepnic drugiemu komputerowi w mojej sieci domowej liczącej tylko 2 komputery około 6 KB/s.
2. To, aby dać jednemu programowi na moim komuterze dać 5 KB/s, a pozostały transfer przegadarce i tlenowi z Gadu–Gadu. Czy da się go tak skonfigurować? Jak macie jakiś pomysł napiszcie!! W internecie nie znalazłem źadnych instrukcji! Pomocy!
Mianowicie pragne dwóch rzeczy
1. To aby udostepnic drugiemu komputerowi w mojej sieci domowej liczącej tylko 2 komputery około 6 KB/s.
2. To, aby dać jednemu programowi na moim komuterze dać 5 KB/s, a pozostały transfer przegadarce i tlenowi z Gadu–Gadu. Czy da się go tak skonfigurować? Jak macie jakiś pomysł napiszcie!! W internecie nie znalazłem źadnych instrukcji! Pomocy!
eh, a moglismy to skonczyc juz wczoraj o 19.05 :)
co do zabezpieczen kompa to goraco polecam lekture nastepujacych ksiazek:
internet agresja i ochrona wydanie II (podrecznik hakera) – www.robomatic.pl
bezpieczenstwo w sieciach windows – www.helion.pl
hack proofing your network – www.helion.pl
firewalle i bezpieczenstwo sieci (vademecum) – www.helion.pl
powodzenia!
co do zabezpieczen kompa to goraco polecam lekture nastepujacych ksiazek:
internet agresja i ochrona wydanie II (podrecznik hakera) – www.robomatic.pl
bezpieczenstwo w sieciach windows – www.helion.pl
hack proofing your network – www.helion.pl
firewalle i bezpieczenstwo sieci (vademecum) – www.helion.pl
powodzenia!
Chya jednak poszukam innego programu antywirusowego razem z wirewall'em poniewaź po resecie bez Nortona zobaczyłem jak mój komputer oźył!!! Szkoda źe taki program wpierdziela tyle ramieci (ja mam tylko 256). Gdybym miał lepszego proca i 512 MB ramu to by mi wisiało jakiego mam obrońcę komputera.
Dziękuję za Waszą pomoc. Okazała się skuteczna i doprowadziła mnie do określonego czelu – uruchomienie CCroxy. Jeszcze raz dzieki za poświecenie i zainteresowanie moim problemem!!! :D
Dziękuję za Waszą pomoc. Okazała się skuteczna i doprowadziła mnie do określonego czelu – uruchomienie CCroxy. Jeszcze raz dzieki za poświecenie i zainteresowanie moim problemem!!! :D
Agentlos:Wintime.exe to program wyliczjący zuźytą energię prze ciągle włączony komputer :D
O.K thx za info.
Nie byłem w 100% pewien, więc nie proponowałem fix`a i usuwania.
Plik o identycznej nazwie i lokalizacji klucza w reg`u dotyczy wariantu Downloader.
Tylko dziwiło mnie, źe nie był zlokalizowany w System32 a w Program Files, dlatego nie byłem pewny bo patrząc na to jak identyfikują to producencji AV wszędzie występowała lokalizacja System32 a tylko PestPatrol podawał info źe plik wariantu moźe być takźe zlokalizowany w Program Files.
Co do Twojego problemu z CCproxy.exe ( Symantec ) to moźe spróbuj ( skoro chcesz takźe uźywać NIS i CCproxy v.6 ) wyłączyć lub ustawić tryb ręczny ( pokombinuj ) usługę Symantec Network Proxy – ccProxy.exe i zobacz czy są jakieś zmiany po restarcie.
Zaznaczam źe to tylko gdybanie i jakie efekty przyniesie tego nie wiem.
McScr@by:Sprawdz sobie Agentlos co to jest WinTime.exe
Wintime.exe to program wyliczjący zuźytą energię prze ciągle włączony komputer :D .
McScr@by:Wyszukaj ( zaznaczając ukryte ) czy na dysku znajduje się wserv32.exe, jeśli tak to zakończ proces w Task ( jeśli jest ) i usuń, ale wydaje mi się źe to tylko odwołanie w rejestrze po robaku Rbot.
Być moźe źe to był robal. Jestm bardzo czuły na nieznane mi programy działajace w tle mojego systemu i jak tylko wserv32.exe chciał połączyć się kiedyś z internetem wywaliłem go bez zastanowienia co to moźe być.
Jestem aktualnie w załobie poniewaź rady dotyczące usunięcia Norton Internet Security sprawdziły się :cry: ... CCproxy bez problemu uruchomił się za pierwszym razem bez źadnych problemów. Chyba oznacza to Sukanie innego programu zabezpieczającego komputer... Przed robalami i atakami z internetu. I tu wkroczy opcja SZUKAJ :D Żałuje źe to sie tak skończyło bo bardzo podobał mi się ten programik Nortona – Visual Tracking... To były czasy... Ale nie liczą się bajery tylko funkcjonalność. Chyba zainstaluje Segate Professional Firewall 5,5, albo poczytam archiwum.
U mnie 3 ataki w tygodniu to normalka :D . (Świetny temat na ankiete... Szkoda ze nie umiem jej jeszcze zrobic :cry: ) wiec bez firewall'a się nie obędzie.
Sprawdz sobie Agentlos co to jest WinTime.exe u Ciebie w C:Program FilesWinTime ,
lokalizacja klucza zgadza się gdyby to był wariant Trojan Downloader.
Wyłącz przywracanie systemu.
Fix :
Wyszukaj ( zaznaczając ukryte ) czy na dysku znajduje się wserv32.exe, jeśli tak to zakończ proces w Task ( jeśli jest ) i usuń, ale wydaje mi się źe to tylko odwołanie w rejestrze po robaku Rbot.
Sprawdz profilaktycznie Remover`em :
:arrow: http://www.trendmicro.com/ftp/products/tsc/tsc.zip
Jeśli pozbyłeś się smieci to załącz przywracanie systemu.
lokalizacja klucza zgadza się gdyby to był wariant Trojan Downloader.
Wyłącz przywracanie systemu.
Fix :
O4 – HKLM..RunServices: [Microsoft Update] wserv32.exe
O9 – Extra button: (no name) – {08B0E5C0–4FCB–11CF–AAA5–00401C608501} – (no file)
O9 – Extra 'Tools' menuitem: Sun Java Console – {08B0E5C0–4FCB–11CF–AAA5–00401C608501} – (no file)
O9 – Extra button: (no name) – {B9FF898B–CD56–4503–8D5C–B2681CE0F59A} – (no file)
O16 – DPF: {386A771C–E96A–421F–8BA7–32F1B706892F} (Installer Class) – http://www.xxxtoolbar.com/ist/softwares/v4.0/0006_download.cab
Wyszukaj ( zaznaczając ukryte ) czy na dysku znajduje się wserv32.exe, jeśli tak to zakończ proces w Task ( jeśli jest ) i usuń, ale wydaje mi się źe to tylko odwołanie w rejestrze po robaku Rbot.
Sprawdz profilaktycznie Remover`em :
:arrow: http://www.trendmicro.com/ftp/products/tsc/tsc.zip
Jeśli pozbyłeś się smieci to załącz przywracanie systemu.
Program Bandwidth Controler wgrałe po tym jak naoisałeś źe sie nadaje do dzielenia łącza, wcześniej go nie miałem. Czyi sugerujesz ze najlepiej wywalić pakiet Nortona? Przed zwieszeniem programu za piewrszym razem pytał mie o zgode czy dopuscić program CCproxy do internetu i sie zgodziłem. Zaraz sprawdzę wyłaczajac wszystkie pliki Nortona z msconfig'a.