Problem z botowaniem.
Mam taki problem Xpek mi sie niechce odpalic z cd zanczy laduje sie siebieski ekran laduje konfigi i wogole (wiadomo o co chodzi) a potem wlacza sie czarny ekran i miga podkreslnik.Nie mam pojecia co sie dzieje na innym komputerze instaluje sie normalnie.probowalem juz chyba wszytkiego zmienialem karte grafiki formatowalem tworzsylem 1 parycje i niewiem nadal to samo.
KOMP TO ATLON 1000mhz 128ram(moze dlatego) geforce 2MX400 64MB Bracuda 3 20GB CDROM LGx52
KOMP TO ATLON 1000mhz 128ram(moze dlatego) geforce 2MX400 64MB Bracuda 3 20GB CDROM LGx52
Odpowiedzi: 7
mleko:na 99% jest to wina kary grafiki! xp czesto ma problemy z instalacja przy gf2 :) pozycz od kumpla inna karte na czas instalacji ;)
Nie na 99%. Jeśli juź to na 50%.
Ja mam GF2 i nie mam problemów z źadnym Windowsem, a i moim 2 znajomym instalowałem XP i nigdy nie było najmniejszych problemów.
robak:pan mleko ma rację. Podmień grafikę na starszą na czas instalacji, albo spróbuj poleceniem setupcore.exe
No włąśnie instalopwałem XP u znajomego i z płytki sie nie chciał zainstalować.
Wszedłem n win 98 i puściłem instalke tam się wybiera
Nie uaktualnienie .. Tylko na innej partycji..(wybór)
Wtedy nie bootuje sie z płytki..
I bez problemu win xp pro się zainstalował..
Pozdrawiam
pan mleko ma rację. Podmień grafikę na starszą na czas instalacji, albo spróbuj poleceniem setupcore.exe
Mam ten sam problem.
Mam płytę główną EP–8RDA+ na chipsecie nVidia.
Kiedy próbuję zainstalować Xp'eka, komp boot'uje płytę, pojawia się niebieski ekran i zaczyna się wczytywanie sterowników.
Wczytywanie się kończy, i pojawia się czarny ekran i na tym końcy się moja zabawa z XP – nawet nie mogę teraz sformatować bo niewiem jak to zrobić !! :?:
Powiem jeszcze źe mam kartę graficzną GeForce 4 mx 440 64 MB tv–out 128 bit !!!
Mam płytę główną EP–8RDA+ na chipsecie nVidia.
Kiedy próbuję zainstalować Xp'eka, komp boot'uje płytę, pojawia się niebieski ekran i zaczyna się wczytywanie sterowników.
Wczytywanie się kończy, i pojawia się czarny ekran i na tym końcy się moja zabawa z XP – nawet nie mogę teraz sformatować bo niewiem jak to zrobić !! :?:
Powiem jeszcze źe mam kartę graficzną GeForce 4 mx 440 64 MB tv–out 128 bit !!!
na 99% jest to wina kary grafiki! xp czesto ma problemy z instalacja przy gf2 :) pozycz od kumpla inna karte na czas instalacji ;)
ewen. uaktualnij BIOS plyty glownej
ewen. uaktualnij BIOS plyty glownej
A jaką masz płytkę główną? U kumpla było to samo, miał jakąś ECS. Musiał wziąść swój dysk do mnie i u mnie zainstalowałem mu Xp. Po przełoźeniu dysku do jego kompa wszystko było oki, moźe tak spróbuj zrobić
Ilość pamięci to na pewno nie.Najwyźej będzie wolno "chodził".
Ale pamięci mogą źle pracować.Spróbuj je podmienić.
A karte podmieniałeś na jaką :?:
Ale pamięci mogą źle pracować.Spróbuj je podmienić.
A karte podmieniałeś na jaką :?:
Strona 1 / 1