Problem z bootowaniem windy na "serwerze" ;-)
Witam ponownie. Mam nastepujacy problem: Moj PC jest "serverem". Laczy sie z internetem przez niego drugi komputer ktorego uzywa moj brat. Problem pojawia sie gdy moj brat ma uruchomiony system a ja dopiero zamierzam wlaczyc komputer. Wtedy podczas ladowania systemu jest zwieszka "paska" i dalsze bootowanie trwa koszmarnie dlugo bo az 10 minut. Problem nie wystepuje w druga strone tzn jak ja mam wlaczonego PCta moj brat bezproblemowo uruchamia swoj i ma dostep do internetu. Programy typu bootvist nie pomagaja bo niby czemu ?:P Zwykle bootowanie trwa okolo 1-3 sekund. Prosze o pomoc, to sie robi juz dosc uciazliwe. Ahh, zapomnialem dodac ze ip sa ustawione recznie. Odpowiednio 192.168.0.1 oraz 192.168.0.2. Nie wystepuja problemy z internetem na 1 czy 2 kompie. Udostepniana jest neostrada 512 na modemie sagema ale to chyba nie ma znaczenia. W swoim kompie mam 2 sieciowki. 1 zintegrowana na plycie oraz 2 firmy realtek ktorej uzywam. Ta na plycie jest wylaczona w biosie. Czekam na wskazowki.
Odpowiedzi: 1
Na poczatek zmien sterowniki Realteka, ewentualnie sprobuj skorzystac z wbudowanej sieciowki (chyba ze jest uszkodzona).
Strona 1 / 1
Sterowniki sa nowe, 2 sieciowka jest sprawna. W takim razie powiedz mi co mam zrobic jezeli na 2 sieciowce bedzie to samo ? ;/<br />
Nie napisalem "zmien na nowe". Napisalem "zmien".<br /><br />Jesli bedzie to samo, bedziemy sie zastanawiac - kabel, skladniki sieci, firewalle, etc...<br />