Problem z biosem !

Witam,

Wczoraj wpadłem na bardzo głupi pomysł a mianowicie chciałem zainstalować sobie najnowszego biosa do mojej płyty MSI KT4V.Wszystko zainstalowałe sie cacy tylko ze po zainstalowaniu tego biosu to komp raz włanczał sie narmalnie a raz nie.Biosa wgrałem w wersji 1C(wcześniej miałem 1.8).Czy jak zainstalouje spowrotem tege starego biosa to wszystko będzie dobrze ?Czy nie mozna instalowac na nowego biosa starszego ?
Prosze o pomoc !!!

Odpowiedzi: 2

Niektóre płyty lepiej flashowac właśnie przy odłączonych urządzeniach (dyskach, napędach CD/DVD i inne) aby przez przypadek nie sflaszować ich biosu. Skoro program o to prosi to odłącz to co jest doczepione to taśm IDE i spróbuj ponownie aktualizacji.
Anonymous
Dodano
13.02.2006 00:27:22
Witam,Nie zrobiłem kopi ale znalazłem swój bios(w wersji 1.8) na stronie MSI http://www.msi.com.tw/program/support/bios/bos/spt_bos_detail.php?UID=362&kind=1.Wypakowałem
i wsadziłem pliki na dyskietke.Podczas startu system odpala sie z dyskietki ale Pisze "Odlacz dyski lub inny nonit(czy cos w tym stylu) Naciśnij klawisz aby zrestartować..." To mam odłączyć dysk twardy ??
misiek5
Dodano
06.02.2006 17:33:59
misiek5
Dodano:
06.02.2006 17:19:25
Komentarzy:
2
Strona 1 / 1