Problem z BIOSEM
Witajcie:))))))
Mój starszy brat bawił się biosem a dokładnie kontroleremRAID i włączając tę funkcję
wykasował z listy urządzeń twardy dysk.
Komputer nie startuje oczywiście, ale działa bios.
Szczerze mówiac nie wiem co w tym przypadku robić.
Będę wdzięczny za każdą pomoc!!!!
Odpowiedzi: 2
-
Wyjmij baterię odczekaj bios się zresetuje -najprostsze.<br>
-
Tylko po co? I nie koniecznie rozwiąże to problem, nie mówiąc już o tym, że więcej rzeczy będzie do ustawienia.
-
Ta wypowiedż to próba pomocy?<br>Samo zanegowanie czyjejś wypowiedz nie jest pomocne.<br>Przynajmniej wejdzie do biosu.<br>
-
<DIV>marcin255 - widywąłem i to wcale nie stak sporadycznie płyty, których domyślne ustawienia RAID-u dotyczące były aktywne własnie i dopiero "zabawa" w BIOS-ie powodowała, że kontroler pracowął jako kolejne IDE czy S-ATA bez tej funkcji.</DIV> <DIV>Stąd zapewne i wypowiedź dotycząca Twego pierwszego postu negująca sugerowane przez Ciebie rozwiązanie.</DIV>
-
Co nie zmienia faktu że próbuje pomóc a wypowiedz slayera miała by sens gdyby po krytyce podał propozycję rozwiązania problemu.<br>To tyle.<br>
-
<DIV>Szczerze powiedziawszy to nie bardzo wiem po co w ogóle kolejne posty - te po miom. Chyba tylko jako trening we wróżeniu. </DIV> <DIV>Przy ilości braków w informacjach naprawdę nie ma większego sensu podawanie propozycji rozwiązań, bo mogą one doprowadzić wyłącznie do jeszcze większego zamętu w efekcie prób ich wdrożenia.</DIV> <DIV>Autor topicu olał sprawę precyzji to i jedyny sens doradzania jaki mi się nasuwa dotyczy próby ząłapania isę na etat wróżki dyżurnej, bo tylko ona ma szansę coś konstruktywnego wnieść.</DIV> <DIV>Nie twierdzę, że Twoja porada jest błędna. Uważam natomiast, że jest ... zbędna w tym wypadku.</DIV> <DIV> </DIV> <DIV>To że chcesz pomóć to .. tylko przyklasnąć, ale naprawdę nie ma sensu tego na siłę robić, bo to tylko pytających rozleniwia i upewnia, że informacje typu tytułowego jużp owodują, że ktoś ma obowiązek odpowiedzieć i to w sposób rozwiązujący ten "problem".</DIV>