Problem z BIOSEM

Witajcie:))))))

Mój starszy brat bawił się biosem a dokładnie kontroleremRAID i włączając tę funkcję

wykasował z listy urządzeń twardy dysk.

Komputer nie startuje oczywiście, ale działa bios.

Szczerze mówiac nie wiem co w tym przypadku robić.

Będę wdzięczny za każdą pomoc!!!!

Odpowiedzi: 2

Dzięki za wszystkie rady. Pomogło dopiero włączenie ustawień optymalnych i to za czwartym razem.
inmortal
Dodano
07.06.2006 22:51:20
Pewnie zmienić te wszystkie opcje na poprzednei ustawienia.

Przeczytaj swój post i ........ pomyśl jakie informacje podałeś, a jakie są istotne w tej sprawie, a ich brak.
Rebe
Dodano
07.06.2006 12:33:14
  • marcin255 07.06.2006 13:49:34

Wyjmij baterię odczekaj bios się zresetuje -najprostsze.<br>

• SLAY3R 07.06.2006 14:24:36

Tylko po co? I nie koniecznie rozwiąże to problem, nie m&#243;wiąc już o tym, że więcej rzeczy będzie do ustawienia.

• marcin255 07.06.2006 14:36:03

Ta wypowiedż to próba pomocy?<br>Samo zanegowanie czyjejś wypowiedz nie jest pomocne.<br>Przynajmniej wejdzie do biosu.<br>

• Rebe 07.06.2006 14:56:10

<DIV>marcin255 - widywąłem i to wcale nie stak sporadycznie płyty, których domyślne ustawienia RAID-u dotyczące były aktywne własnie i dopiero "zabawa" w BIOS-ie powodowała, że kontroler pracowął jako kolejne IDE czy S-ATA bez tej funkcji.</DIV> <DIV>Stąd zapewne i wypowiedź dotycząca Twego pierwszego postu negująca sugerowane przez Ciebie rozwiązanie.</DIV>

• marcin255 07.06.2006 15:01:53

Co nie zmienia faktu że próbuje pomóc a wypowiedz slayera miała by sens gdyby po krytyce podał propozycję rozwiązania problemu.<br>To tyle.<br>

• Rebe 07.06.2006 15:10:35

<DIV>Szczerze powiedziawszy to nie bardzo wiem po co w ogóle kolejne posty - te po miom. Chyba tylko jako trening we wróżeniu. </DIV> <DIV>Przy ilości braków w informacjach naprawdę nie ma większego sensu podawanie propozycji rozwiązań, bo mogą one doprowadzić wyłącznie do jeszcze większego zamętu w efekcie prób ich wdrożenia.</DIV> <DIV>Autor topicu olał sprawę precyzji to i jedyny sens doradzania jaki mi się nasuwa dotyczy próby ząłapania isę na etat wróżki dyżurnej, bo tylko ona ma szansę coś konstruktywnego wnieść.</DIV> <DIV>Nie twierdzę, że Twoja porada jest błędna. Uważam natomiast, że jest ... zbędna w tym wypadku.</DIV> <DIV>&nbsp;</DIV> <DIV>To że chcesz pomóć to .. tylko przyklasnąć, ale naprawdę nie ma sensu tego na siłę robić, bo to tylko pytających rozleniwia i upewnia, że informacje typu&nbsp;tytułowego jużp owodują, że ktoś ma obowiązek odpowiedzieć i to w sposób rozwiązujący ten "problem".</DIV>

inmortal
Dodano:
07.06.2006 12:00:11
Komentarzy:
2
Strona 1 / 1