Problem z Aux (ewentualnie Aux/Power)

Witam!!:)
Mam taki mały problem:któraś część kompa podgrzewa mi sie do 62-66 ' C,tylko niewiem która bo nazwana tajemniczo aux lub power(w zależności od programu)..Zainstalowałem Aida 32 (v 3.93 chyba ostatnia jak wyszła) i ona pokazuje mi MainBoard (ok.) 34 ; CPU (ok.)27 ' C no i ten Aux jak juz wspomniałem ok 62 ' C.No to pomyślałem pora na weryfikacje i zainstalowałem Sandra  Lite 2007 i te same parametry tylko zamiast Aux pisało Aux/Power i też temp.ok 62-66 'C.Zainstalowałem  jeszcze Hmonitor te same odczyty dla MB i Cpu tylko zamiast Aux (ewentualnie Aux/Power)  jest samo Power i znowy  62  'C.W kur....łem sie troche bo juz niewiem o co chodzi,więc za radą Slayer zajrzałem do biosa a tam MB 34'C i procek 27'C,Auxa (czy jak kto woli Auxa/Powera:) niebyło.Spoko sobie myśle,poszukamy na google.pl jakiegoś forum i nic nie znalazłem choć szukałem 2 dni,choć gdzies tam napisali żeby przetestować kompa programem BurnInTest i otrzymałem wynik PASSED i wszedzie "no errors".I tu doszedłem do wniosku odkręcam obudowe i sprawdzam ręką co sie tak grzeje,konsekfencja tego taka ze( w obdowie wszystko ok) tylko obudowa minotora grzeje sie jak "radziecka farelka".Więc na moją ręke ten Aux (Aux/Power) lub Power to monitor.Tylko wole poznać zdanie ludzi co sie na tym znają.Czekam na info........Może go odkurzyćw środku??Ten moj monitor to stary (5.5 letni) CRTek firmy CTX (VL 700 series).Tylko nie wiem na stówe czy to on???

Odpowiedzi: 1

nie przejmuj sie tym wskazaniem, jest to jakiś czujnik gdzieś na płycie, zasilaczu..itp,nie zawsze podłączny do czegoś i pokazuje kosmiczne rzeczy, najczęściej pokazuje wartość stałą (np. 80 stopni)
SobeQ
Dodano
25.06.2006 18:48:56
  • JNJN 26.06.2006 13:32:40

AUX - odczyt z dodatkowych gniazd dla wentylatorów na płycie głównej np Sysfan,Pwrfan.<br><br>Opis tych gniazd na płycie w instrukcji płyty - poczytaj.<br><br>Jeśli nie masz tam podpiętych wentyli,to nie ma problemu i są takie odczyty.<br><br>Nieraz nawet jak są tam podpięte wentyle,a płyta ich nie widzi (nie odczytuje danych lub wentyle nie przystosowane do monitoringu) będą takie odczyty.<br>

MadManElo
Dodano:
25.06.2006 13:44:45
Komentarzy:
1
Strona 1 / 1