Problem z automatyczna aktualizacja

Witam wszystkich forumowiczow! :)
Mam ostatnio p[roblem z automatyczna aktualizacja, nie tylko windowsa ale i wszelkich programow, funkcje te sa po prostu nieaktywne i nie da sie ich wlaczyc. Stalo sie to prawdopodobnie za sprawka jakiegos programu, ale nie mam pojecia jakiego i podejrzewam ze to cos zmienilo jakies ustawienia w rejestrze. Nie mam natomiast zadnych problemow ze zwykla aktualizacja tak windowsa jak i programow. Jezeli ktos zna rozwiazanie tego problemu, bede zobowiazany.

Odpowiedzi: 4

Pawek:
Moźe dzieje się tak dlatego, źe wyłączona jest usługa [i]Aktualizacje automatyczne(...)

Natomiast co do tych automatycznych aktualizacji zwykłych programów, to chwilowo brak mi pomysłu... Być moźe ta usługa, o której powyźej pisałem (jej wyłączenie) ma jakieś znaczenie dla aktualizacji równieź tychźe aplikacji :roll:

Rzeczywiscie tak bylo – usluga byla wylaczona, nie wiem nawet czemu, bo ja sam niczego tam nie zmienialem. Po uruchomieniu uslugi zniknal tez problem z aut. aktualizacja innych programów.
W kazdym badz razie dzieki za szybka i wyczerpujazca odpowiedz. :D
Anonymous
Dodano
29.05.2004 11:58:07
Moźe być... Faktycznie. Wtedy pozostaje zaniesienie dysku do kumpla w celu przeskanowania kompa antywirusem z aktualnymi definicjami lub przreprowadznie na miejscu skanu online (nie wszyscy to lubią :wink: ) na np.

:arrow: http://skaner.mks.com.pl/
:arrow: http://www.pandasoftware.com/activescan/pol/activescan_principal.htm
Pawek
Dodano
29.05.2004 11:13:52
Pawek:
.....
Natomiast co do tych automatycznych aktualizacji zwykłych programów, to chwilowo brak mi pomysłu... Być moźe ta usługa, o której powyźej pisałem (jej wyłączenie) ma jakieś znaczenie dla aktualizacji równieź tychźe aplikacji :roll:

Moźe teź być tak, źe to jakiś robal chroniąć się przed działaniem a–vira zablokował te funkcje.
Rebe
Dodano
29.05.2004 10:55:50
Moźe dzieje się tak dlatego, źe wyłączona jest usługa Aktualizacje automatyczne w 'Panelu sterowania|Narzędzia administracyjne|Usługi' :idea: Jak juź to zmienisz na włączone (jak nie było), to sprawdź w 'PPM na Mój komputer|Właściwości|Aktualizacje automatyczne', czy opcje tam umieszczone są dla Ciebie odpowiednio ustawione (tak jak chcesz, źeby były).

Pawek
Dodano
29.05.2004 10:51:42
artuditu
Dodano:
29.05.2004 02:35:37
Komentarzy:
4
Strona 1 / 1