Problem z ATI9550

Witam
Mam taki mały problem z radeonem 9550. Po zmianie chłodzienia dokładnie na Arctic Cooling VGA Silencer ATI 1 Rev.2 i po uruchomienia komputera mam jakieś małe paski na ekranie. I to wszędzie. Na pulpicie w Biosie nawet na logu XP przy uruchomianiu kompa. I nie wiem jak sobie z tym poradzić:( Instaowałem sterowniki i nawet WinXP jeszcze raz i nic nie pomogło. Proszę o pomoc i z góry dzięuje

PS. Karta nie była podkręcana

Odpowiedzi: 6

luk82:
Własnie zmieniłem coolera na tego który był wcześniej i nadal jest tak samo, zmiana taktowania tez nie pomogła :( Chyba będę musiał zbierać na nową grafike :(

nie chyba a napewno
adik154
Dodano
15.10.2005 01:17:48
Własnie zmieniłem coolera na tego który był wcześniej i nadal jest tak samo, zmiana taktowania tez nie pomogła :( Chyba będę musiał zbierać na nową grafike :(
luk82
Dodano
15.10.2005 01:07:13
Spróbuj załoźyć standartowe chłodzenie na karte, jeśli efekty będą te same (paski) to by znaczyło źe karta się uszkodziła przy/po montaźu. Nie mam zbyt ciepłych słów na temat tego modelu, sam go uźywałem ale dziwnym trafem 2 karty padały po nim (miesiąc, do dwóch) Lepszym rozwiązaniem byłby PENTAGRAM FREEZONE XC–80 Al. Przypuszczam źe Arctic zastosował niezbyt fortunne mocowanie do tego modelu, jest naprawdę duźe prawdopodobieństwo źe uźytkownik zbyt mocno lub zbyt słabo dokręci radiator – zapinka powinna być bardziej elestyczna. Na tweaku swego czasu bujnie się rozrastał temat o zabijaniu kart prze AC Silencera.
spiderko
Dodano
15.10.2005 01:05:24
Bo wlasnie te paski na ekranie to moga byc artefakty spowodowane przegrzewaniem sie pamieci. W sieci jest sporo napisane o tym problemie po zamontowaniu Arctica na Radeona. Jezeli mozesz to sproboj wrocic do standartowego chlodzenia i sprawdzic czy objawy ustapia, ewentualnie moze da cos obnizenie taktowania pamieci ponizej taktowania fabrycznego...
mettal
Dodano
15.10.2005 01:02:02
Uźyłem pasty takiej jaka była razem z chłodzeniem tj. AC MX–1. Niestety nie ma czujnika temperatury ale właśnie sprawdzałem na dotyk i karta jest chłodna. A jeśli chodzi o chłodzenie kości to stary jak i obecny cooler chłodzi kości
luk82
Dodano
15.10.2005 00:46:55
Dobrze zamontowales chlodzenie ? Jakiej pasty termoprzewodzacej uzyles ?
Karta fabrycznie miala chlodzenie kosci pamieci ? A jesli tak czy ten AC tez po zamontowaniu chlodzi kosci? Karta posiada czujnik temperatury, jesli tak to sprawdz programem everest temperature, mozesz takze na dotyk kreslic jak bardzo jest ciepla .
mettal
Dodano
14.10.2005 23:40:46
luk82
Dodano:
14.10.2005 23:30:29
Komentarzy:
6
Strona 1 / 1