Problem z Ati Radeonem 9550 256mb
Witam!!
Kupilem sobie wlasnie Ati Radeona 9550 256mb i podczas normalnej pracy na komputerze czy tez grania komputer sie resetuje lub sie zawiesza
Moje dane komputera:
Celeron 2.0
512 RAM
Radeon 9550 256mb
Prosze o pomoc z gory thx!!!
Kupilem sobie wlasnie Ati Radeona 9550 256mb i podczas normalnej pracy na komputerze czy tez grania komputer sie resetuje lub sie zawiesza
Moje dane komputera:
Celeron 2.0
512 RAM
Radeon 9550 256mb
Prosze o pomoc z gory thx!!!
Odpowiedzi: 18
bios nie wiem czy jest nowszy a update nie wime jak zrobic a to AGP Fast Write mam wylaczone caly czas
enha15 – jeśli jest nowszy BIOS dla tej płyty zrób update, ale wpierw wywal, znaczy się wyłącz w BIOSie AGP Fast Write – ustaw disabled i napisz jak jest.
AGP aperture size
To nie ,wszystko pisze – czytaj plus ksiąźka do płyty głównej.
nom ale gdzie mam to zmieniec??
a moze chodzi ci o AGP aperture size??
a moze chodzi ci o AGP aperture size??
Z AGP nie powinno być problemu.
Ale wejdziesz do biosu i opcje AGP Mode lub podobnie ustawisz sztywno na x2 i zapiszesz bios Save i zobacz teraz co się dzieje.
No i to co pisaliśmy.
Pomoc ksiąźka do płyty głównej.
AGP
Ale wejdziesz do biosu i opcje AGP Mode lub podobnie ustawisz sztywno na x2 i zapiszesz bios Save i zobacz teraz co się dzieje.
No i to co pisaliśmy.
Pomoc ksiąźka do płyty głównej.
AGP
jesli jeszcze chcieli byscie wiedziec o moim kompie to piszcie bardzi mi zalezy na tym zeby to naprawic bo mnie juz ten komp wkurza:D:D:D
Plyta to : ECS P4VXAD+ DDR
A podaj dokładnie jaką masz płytę główną,bo moźe problem w AGP.
Czy stery do płyty głównej wgrane.
Czy stery do płyty głównej wgrane.
robilem formata wiec raczej juz nie
a patrzylem na temp to tylko chipset jest taki cieplejszy a przedtem mialem GF 4 mx 440 64mb
a ten komunikat jest juz inny cos tam z plikiem ati...nie pamietam
a o zasilacz sie postaram
a patrzylem na temp to tylko chipset jest taki cieplejszy a przedtem mialem GF 4 mx 440 64mb
a ten komunikat jest juz inny cos tam z plikiem ati...nie pamietam
a o zasilacz sie postaram
enha15:Twraz mi wyskakuje bluescreen i pisze cos tam ze przyczyna tego jest plik win32k.sys nie wiem co to moze znaczyc moze wy mi pomozecie
To podaj cały ten komunikat dokładnie.
Sprawdź kompa na mocniejszym i sprawnym zasilaczu min 350W najlepiej markowy.
Jaką kartę grafiki miałeś wcześniej,moźe trzeba wyczyścić kompa ze sterów i wgrać ponownie nowe.
Twraz mi wyskakuje bluescreen i pisze cos tam ze przyczyna tego jest plik win32k.sys nie wiem co to moze znaczyc moze wy mi pomozecie
dobra zobacze
:D
:D
Przy takiej konfiguracji jaką podał enha15 to i dobra trzysetka spokojnie by sobie poradziła.
mi teź przy tej karcie sie zawieszał i jak wymieniłem zasilacz to juź jest ok 8) ja kupiłem zasilacz 550W ale myśle ze 450W teź by ci starczył jakieś dobrej firmy ja miałem 350W i niedawał rady najlepiej poźycz wiekszy od kogoś i zobaczysz czy pomoźe 8)
troche pogrzebalem i komp juz sie nie resetuje ale sie czesto zawiesz
a o jakiej mocy zasilacz by byl dobry?
a o jakiej mocy zasilacz by byl dobry?
Jak na mój gust – to właśnie ten zasilacz jest przyczyną problemu. Najlepiej (źeby potwierdzić lub zaprzeczyć) poszukaj w sieci Everesta Home.. zainstaluj go – i w zakładce Komputer–> czujnik będziesz miał napięcia i temperatury. Szczególnie duźo powinny powiedzieć napięcia na temat tego nienajlepszego zasilacza.
A BSOD–a wymusić próbowałeś (opis w FAQ–u przyklwejonym w dziale XP)?
to zrobilem
ze sterownikami probowalem
a on napieciciu wyczytalem tyle z kompa:
CPU Vcore 1.50V
2.50V 2.44V
Voltage Battery 3.21V
no i temp. 41C
a zasilacz mam CODEGON "S" 300W
hehe szczerze to ja nie wiem gdzie sie to sprawdza
ale juz probowalem z AGP i nic dalej to samo
ale juz probowalem z AGP i nic dalej to samo
Strona 1 / 1