Problem z aplikacją explorer.exe.

Mam problem.Klikając np.na folder Moje obrazy wyskakuje komunikat:"Wystąpił problem z aplikacją explorer.exe i zostanie ona zamknięta".Jest jeszcze raport o błędach.Oto on:Sygnatura błędów:AppName:explorer.exe AppVer:6.0.2800.1106 ModName:gdiplus.dll ModVer:5.1.3101.0 Offset:00071309. Moźe ktoś mi pomoźe?Z góry bardzo dziękuję.

Odpowiedzi: 8

Tia........ EL NINO – a zeskund prof u Ciebie toź zawszeć się na Home–a powoływałes ?
Czyźby sie "polepszyło? – pytania retoryczne :wink:

Naprawa systemu w trybie jego reinstalacji – obrazki były, a tera będzie opisowka do nich:
Po uruchomieniu instalatora ignorujemy pierwsze pytanie o naprawę przy pomocy konsoli czy innego "awaryjnego dysku naprawczego" po potwierdzeniu zapoznania się z licencją pojawia się ekran informujący, źe instalator wykrył na dysku istniejący system i daje wybór co zrobić – zainstalować nowy czy naprawić tę istniejącą wersję – wybieramy opcję naprawy – "R".
Po tej decyzji instalator "nagra się" na starym systemie zachowując wszystkie ustawienia i dojścia od programów. konieczne będzie tylko doinstalowanie
poprawek, ew. sterowników – zwłaszcza grafiki , czasem teź przeinstalowanie DX–ów.
Rebe
Dodano
22.04.2004 11:36:49
Uruchamiamy z plyty, pojawia sie okno:

Na ekranie powitalnym Setupu wciskamy "R"

Moze sie pojawic inne okno w ktorym rowniez naciskamy "R":
EL NINO
Dodano
22.04.2004 11:28:14
EL NINO
Startujemy kompa z płyty CD wciskamy R – naprawianie systemu on zgłasza sie C:/Windows czy mamy przejść na dysk CD i tam uruchomić plik naprawy sytemu – jaki to katalog jak powinniśmy wpisać komendę. :cry:

pozdrawiam

menmirek
menmirek
Dodano
22.04.2004 11:14:32
Jesli poradzisz sobie z angielskim, to na stronie M$ masz opis przelacznikow i wyjasnienia co kazdy z nich robi – http://support.microsoft.com/?kbid=310747
Powinienes IMO sprobowac "sfc /scanonce" i "sfc /purgecache".
Natomiast naprawa to juz nie z cmd, ale jak pisalem wyzej – uruchomienie komputera z plyty XP (po ustawieniu w biosie botowania z CD) i przy ktorym ekranie na poczatku (trzeba czytac to co sie pojawia) naciska sie na klawiaturze literke "R".
EL NINO
Dodano
22.04.2004 02:04:21
Szanowny EL NINO co prawda nie jestem biegły w obsłudze kompa jednak próbowałem twoich sposobów ,które mi poleciłeś.Przy pierwszym sposobie,a więc przy wpisaniu "cmd" w Uruchom a później "sfc"jest napis: C:Documents and Settingsprzemek i mamy polecenia:/SCANNOW,/SCANNONCE,/SCANBOOT,/REVERT,/PURGECACHE,/CACHESIZE:x.Które polecenie wybrać i jak je wpisać?Natomiast przy drugiej metodzie po naciśnięciu R pokazuje się: C:/WINDOWS i migająca ikonka.Co trzeba wpisać,aby ruszyć dalej.
Przemo 72
Dodano
21.04.2004 20:07:18
Sorry, ja nie Rebe, ale w Uruchom wpisz najpierw "cmd" a pozniej "sfc ?". Dowiesz sie z jakim przelacznikiem uzyc tego polecenia – sfc. Byc moze przywroci lub zastapi jakis uszkodzony plik systemowy.
Jesli nie, to zostaje Ci opcja naprawy po uruchomieniu komputera z plyty XP. Zorientujesz sie kiedy nacisnac klawisz "R" jesli bedziesz czytal co pojawia sie na ekranie.
EL NINO
Dodano
20.04.2004 00:39:32
Szanowny Rebe

Problem z explorerem dotyczy równieź braku moźliwości otwierania folderów w moich dokumentach,gier ,odtwarzania filmów z dysku twardego w Alplayerze.Mogę podejrzewać swoją córkę (lat 3,5) ,źe wyrzuciła mi z kompa jakieś pliki .Czy będę musiał przeinstalowywać system czy da się to jakoś naprawić . :?:

Prosze o pilną odpowiedź

Przemo 72
Przemo 72
Dodano
19.04.2004 18:49:39
http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;PL;318966
Rebe
Dodano
19.04.2004 12:50:21
Przemo 72
Dodano:
19.04.2004 12:02:39