Problem z APG x8
Moje podstawowe pytanie brzmi, czy odczuje duzy spadek wydajnosci w grach jezeli zmniejsze ten tryb (nie wiem jak to nazwac) 8x AGP na 4x AGP ? Kiedy gram na 8x mam problemy typu reset akceleratora graficznego. dzieki ATI VPU Recovery moge grac dalej, ale pare sekund mam czarny obraz. po wyjsciu z gry rozdzielczosc pulpitu zmienia sie na ta z gry i musze recznie zmieniac rozdz pulpitu. Czasami jest gorzej i ekran monitora wylacza sie wogole. Miga tylko diodka dajaca znak ze jest podlaczony prad.
Po zmianie AGP na 4x wszystko dziala jak powinno ale wlasnie nie wiem czy sam sobie nie szkodze. Nie zauwazylem jakiegos ogromnego spadku wydajnosci ale zawsze. Moze jest jakis inny sposob zeby to naprawic?
Karta graficzna Ati Readon 9550, podkrecana (pamiatki oraz rdzen (?) i GPU). generalnie to mam na tej karcie wgrany BIOS od Radeona 9600. Stery najnowsze OMEGI. Probowalem inne stery bez dobrego reezultatu. Optowalbym ze to przez moja zabawe w podkrecanie karta nie wytrzymuje, ale dlaczego na 4x wszysto chodzi gladko ?
Po zmianie AGP na 4x wszystko dziala jak powinno ale wlasnie nie wiem czy sam sobie nie szkodze. Nie zauwazylem jakiegos ogromnego spadku wydajnosci ale zawsze. Moze jest jakis inny sposob zeby to naprawic?
Karta graficzna Ati Readon 9550, podkrecana (pamiatki oraz rdzen (?) i GPU). generalnie to mam na tej karcie wgrany BIOS od Radeona 9600. Stery najnowsze OMEGI. Probowalem inne stery bez dobrego reezultatu. Optowalbym ze to przez moja zabawe w podkrecanie karta nie wytrzymuje, ale dlaczego na 4x wszysto chodzi gladko ?
Odpowiedzi: 1
Przy tego typu karcie nie ma różnicy w wydajności gdy pracuje ona na złączu AGP 4x czy 8x.
Strona 1 / 1