Problem z aktualizacją Nero 7 do wersji 7.0.1.4
W listopadzie b.r. zakupiłem wersję retail Nero 7 Premium. Update do wersji 7.0.1.2 ściągnąłem ze strony Nero na pamięć flash ( w domu – tam gdzie jest zainstalowany Nero nie mam dostępu do Internetu ). Aktualizacja przebiegła pomyślnie. Tak samo postąpiłem po pojawieniu sie update'u do wersji 7.0.1.4 i klapa. Nie moźna zaktualizować. Po rozpoczęciu instalacji i wypakowaniu plików do folderu Temp wyskakuje okno Instalacja Produktu Nero a w nim pojawia się komunikat :
" Installation cannot create necessary temporary files in folder'C/Windows/Temp/Nero 7.0.1.4/Cab/Tmp'. Please check if you have write permission for this folder. "
Instalacji nie moźna dokończyć.
Proszę o pomoc w tym temacie i gorąco pozdrawiam.
Windows XP HE Sp 1
Płyta Główna Gigabyte GA–8VM533M–RZ
Procesor Intel Pentium IV 2,8
Dysk 80 GB WDC WD800BB–00FJA0
Monitor LG Flatron F 700P
Napędy : nagrywarka DVD GSA–4082B,
ASUS DVD – E 616 P
Grafika ATI Radeon 9200 SE
Dźwięk Creative Soundblaster Audigy SB 0090 5.1
:cry:
" Installation cannot create necessary temporary files in folder'C/Windows/Temp/Nero 7.0.1.4/Cab/Tmp'. Please check if you have write permission for this folder. "
Instalacji nie moźna dokończyć.
Proszę o pomoc w tym temacie i gorąco pozdrawiam.
Windows XP HE Sp 1
Płyta Główna Gigabyte GA–8VM533M–RZ
Procesor Intel Pentium IV 2,8
Dysk 80 GB WDC WD800BB–00FJA0
Monitor LG Flatron F 700P
Napędy : nagrywarka DVD GSA–4082B,
ASUS DVD – E 616 P
Grafika ATI Radeon 9200 SE
Dźwięk Creative Soundblaster Audigy SB 0090 5.1
:cry:
Odpowiedzi: 19
Zrobiłem format HD. Reinstalka Windy i zainstalowałem Nero 7 Premium Retail, zaktualizowałem bez problemu do wersji Nero Premium 7.0.1.4. Jednak cosik w systemie było zrąbane. Dzięki za sugestie. :D
Tak zrobię, bo mnie juź do białej to doprowadza. Tylko pytam się, za co zapłaciłem 289 zeta. Całkowicie spieprzyli tego instalatora. Swoja drogą zastanawia mnie dlaczego 7.0.1.2 normalnie się instalowało, a ten nowszy juz nie.
Tak zrobię, bo mnie juź do białej to doprowadza. Tylko pytam się, za co zapłaciłem 289 zeta. Całkowicie spieprzyli tego instalatora. Swoja drogą zastanawia mnie dlaczego 7.0.1.2 normalnie się instalowało, a ten nowszy juz nie.
Ściągnij ze strony Nero narzedzie General Clean Tool, usuń za jego pomocą wszystko co ci znajdzie. Potem usuń z dysku wszystkie pliki i katalogi zawierające w nazwie Ahead lub Nero. Potem usuń z rejestru wszystkie wpisy zawierające sentencje Ahead lub Nero i zresetuj komputer. Nastepnie zainstaluj Nero 6.6.0.18 i daj sobie spokuj z wersją 7, przynajmniej przez nastepne pół roku. Tyle daję firmie na dopracowanie, przedwcześnie wypuszczonej na rynek wersji 7, a przede wszystkim jej instalatora. Chyba sami sie troche pogubili w gąszczu aplikacji i funkcji pakietu.
Ps. http://pl.wikipedia.org/wiki/Pow%C5%82oka_systemowa
Ps. http://pl.wikipedia.org/wiki/Pow%C5%82oka_systemowa
Menedźer powłoki – co to w ogóle jest i z czym się to je ?. Moja wiedza informatyczna jest zbyt skromna aby to pojąć.
Próbowałem i z tą wersją. Dalej bez rezultatu. Zastanawia mnie to uszkodzenie powłoki menadźera. Na mojego czuja bez reinstalki Windowsa się nieobejdzie, bo straciłem program do nagrywania płyt. To co, zostało z Nero 7 Premium – to tylko wersja po angielsku, bez Nero Start Smart. Reszta nie działa. Z płyty Nero 7 Premium Retail teź nie mogę na nowo zainstalować, bo ciągle mam ten komunikat o uszkodzeniu powłoki menadźera. Wszystkie inne programy mogę normalnie instalować i odinstalowywać. Próbowałem teź z trybu awaryjnego i powrotu do ostatniej dobrej konfiguracji systemu. Teź klapa.
Pojawila sie juz nowsza wersja Nero 7.0.1.4B,moze sproboj z ta....
Niestety, nic nie udało sie zrobić. Nie dość, źe nie moźna zainstalować wersji 7.0.1.4, to teraz nie mogę nawet odinstalować 7.0.1.2 . Przy próbie odinstalowania otrzymuję komunikat: "Uszkodzony menadźer powłoki, lub jego brak". Na tym koniec. Nic nie da się zrobić. Wszystkie inne aplikacje działają prawidłowo. Proszę o rzeczową pomoc.Pozdrawiam. :cry:
To jest Windows XP HE i w domu wszyscy mają uprawnienia takie jak admin w profesionalu. Czyszczenia katalogu temp juź próbowałem. Odinstalowywałem Nero 7, próbowałam zaczynać od nowa instalkę od wersji 7.0.1.4 i ciągle jaest tak samo. Z płyty retaila instaluje sie ok, aktualizacja 7.0.1.2 teź OK, a ta czwórka nie startuje dalej, niź do wspomnianego wcześniej komunikatu.
Oki, zrobię w domu tak jak mi poradziłeś. Zdrowych i spokojnych Świąt. :D
A moźe trzeba wyczyścić ten folder c:\windows\temp i sprawdzić do niego uprawnienia ?? W trybie awaryjnym z obsługą sieci, prawy klawisz na folderze –> właściwości –> zabezpieczenia i tam dać pełną kontrolę uźytkownikowi SYSTEM oraz temu uźytkownikowi, z którego konta program będzie instalowany.
Masz racje, pisalem numerek z pamieci i braklo mi jedynki, chodzi oczywiscie o 7.0.1.4 :wink:
Poza tym jak instalowałem aktualizacje 7.0.1.2 to nie było źadnych problemów.
Sprawdzę jeszcze raz. Tak na marginesie piszesz o Nero 7.0.4 mając na myśli chyba 7.0.1.4, bo ja na witrynie Nero, którą często odwiedzam się z taką wersją nie spotkałem. Gdyby było tak, źe jest wersja 7.0.4, to poradź mi skąd ją ściągnąć. Pozdro.
Pytam,bo mialem podobny zgrzyt jak ty.Instalowalem wlasnie nero 7.0.4 i zawsze pojawial sie jakis komunikat ze w katalogu temp nie znaleziono potrzebnego pliku.Po 3 razie sie zorientowalem, ze moj czysciciel sprzatajacy co 5 minut, wywalal pliki zanim zostaly zainstalowane :mrgreen:
Jest Tune Up Utilities i PC Clean, ale z nich korzystam tylko wtedy jak kończę pracę. Nic czyszczącego automatycznie, gdzieś w tle nie mam.
A jesli to nie poskutkuje, pobierz pelna wersje 7.0.4, odinstaluj najpier cale nero, apotem zainstaluja ta nowa pobrana 7.0.4.
A jeszcze jedno pytanie,nie masz w systemie czasam jakiegos autmoatycznego sprzatacza zainstalowanego,ktory czysci katalogi temp, historie, itp ?
A jeszcze jedno pytanie,nie masz w systemie czasam jakiegos autmoatycznego sprzatacza zainstalowanego,ktory czysci katalogi temp, historie, itp ?
Tak zrobiłem juź wcześniej. I to samo. Wyświetlił mi się wtedy dziwny komunikat " Nie moźna połączyć się z Centrum Reklamy !". System sprawdziłem Anty Virem ( baza aktualna )i jest czysty. Nie wydaje mi się, aby do aktualizacji trzeba było mieć internetowe połączenie z Nero. Wtedy ci, co nie mają netu byliby poszkodowani, choć kupili legalną wersję programu. Dzięki za sugestię. :wink:
Spróbuj wyciognoc ten plik z windowsa ale nie usuwaj go.Jak go jush wyciogniesz to wloncz instalke i sproboj ja zainstalowac.Jesli nie bedzie sie dalo to wrzoc go od nowa do lokalizacji z ktorej go wyciogles.Pamietaj ze przy aktualizacji program i jego skladniki muszo byc wylonczone!
Strona 1 / 1