Problem z akceleracja i napedem plyt
Witam
Mam dwa problemy.
1) Od dluzsego czasu staram sie wylaczyc akceleracje myszy w WinXp. Znalazlem juz kilka roznych pliczkow modyfikujacych rejestr ale dalej czuje minimalna akceleracje. Moja mysz to Microsoft Intellimouse Explorer 3.0
2) Problem z napedem plyt LG. Po wymianie plyty w napedzie 2–3 razy on znika. Moge teraz wyszukac nowe urzadzenie i go znajde ale gdy instaluje jakos gre i musze zmienic plyte, naped zniknie i teraz probujac wyszukac nowy sprzet – nic nie znajdzie.
Z gory dzieki za pomoc.
Pozdrawiam.
Mam dwa problemy.
1) Od dluzsego czasu staram sie wylaczyc akceleracje myszy w WinXp. Znalazlem juz kilka roznych pliczkow modyfikujacych rejestr ale dalej czuje minimalna akceleracje. Moja mysz to Microsoft Intellimouse Explorer 3.0
2) Problem z napedem plyt LG. Po wymianie plyty w napedzie 2–3 razy on znika. Moge teraz wyszukac nowe urzadzenie i go znajde ale gdy instaluje jakos gre i musze zmienic plyte, naped zniknie i teraz probujac wyszukac nowy sprzet – nic nie znajdzie.
Z gory dzieki za pomoc.
Pozdrawiam.
Odpowiedzi: 3
Po calonocnym graniu w kafei na moim sprzecie, z moimi sterownikami jednak na winME w domu zauwazylem ze jednak akceleracja jest wlaczona. W winME w opcajch myszy jest wyrazne "przyspieszenie" ktore mozna wylaczyc natomiast w xp nie
Panel steroania –>Mysz –>zakładka Opcje wskaźnika. Odznacz Zwiększ precyzję wskaźnika.
Pytanie nr 2 – spróbuj ustawić napęd zworką w tryb master . (zgaduję źe masz go obecnie podłączonego do drugiego kontrolera IDE jako slave). Spotkałem się z tym problemem i pomogło właśnie takie rozwiązanie. Poza tym zalecam Service Pack 1.
Pytanie nr 1: hmm.... co znaczy źe "czujesz minimalną akcelerację". Mógłbyś to szerzej wyjaśnić. Moźe okaźę się pomocny. Sam teź jestem posiadaczem myszy Microsoftu (Wheel Mouse Optical)
Pytanie nr 1: hmm.... co znaczy źe "czujesz minimalną akcelerację". Mógłbyś to szerzej wyjaśnić. Moźe okaźę się pomocny. Sam teź jestem posiadaczem myszy Microsoftu (Wheel Mouse Optical)
Strona 1 / 1