Problem z AGP
Witam!
Przy diagnostyce mojego sprzętu programem AIDA32, przy stanie AGP pisze źe AGP jest wyłączone. W dodatku obsługiwane prędkości to 1x lub 2x, a pisze źe 1x. Przecieź moge grać w gry i nie ma źadnych większych problemów. Jak to włączyć i przestawić na 2x?
Przy diagnostyce mojego sprzętu programem AIDA32, przy stanie AGP pisze źe AGP jest wyłączone. W dodatku obsługiwane prędkości to 1x lub 2x, a pisze źe 1x. Przecieź moge grać w gry i nie ma źadnych większych problemów. Jak to włączyć i przestawić na 2x?
Odpowiedzi: 8
Tak, właśnie u mnie w biosie są tylko pozycje rozmiarów AGP , które się ustawia pod względem zastosowanej karty graficznej.A nie ma ustawień dotyczących prędkości, chyba źe coś przeoczyłem.
kamil294:U mnie w biosie jest tylko regulacja rozmiarów od 4 do 128 MB
Rozmiarów czego kamil294?
AGP razy X oznacza ni mniej ni więcej ile razy przepustowość danych na złączu AGP jest większa od przepustowości na złączu PCI.
To o czym piszesz dotyczy się pamięci
U mnie w biosie jest tylko regulacja rozmiarów od 4 do 128 MB
Prędkość AGP zmienia się w biosie, na mojej płycie jest to w sekcji "Advanced Chipset Features" a nazywa sie "AGP Data Transfer Rate".
Płyta oczywiście starsza i słabej jakości – PC100 BxCel. Karta graficzna nVidia Riva TNT2 32MB 4x/2x.
Napisz jaka to płyta główna.
Ale stery systemowe są najlepsze.
Zainstaluj sterowniki do płyty głównej.
Strona 1 / 1