Problem z AGP i FastWritem!
Witam... kupiłem sobie kartę graf. GeFroce 6600 GT.
W Aidzie mi pokazuje, źe mam wył. FastWrite i ... AGP? Myślę, źe AGP mam wł. bo bez tego by mi karta nie chodziła, ale nie mam wł. 8x. I pytanie – jak to wszystko włączyć? Przez BIOS nie mogę, bo mam BIOSa z 2001 roku i nie mam tych opcji :( Słyszałem, źe są jakieś programy, co z windowsa to moźna zrobić.
W Aidzie mi pokazuje, źe mam wył. FastWrite i ... AGP? Myślę, źe AGP mam wł. bo bez tego by mi karta nie chodziła, ale nie mam wł. 8x. I pytanie – jak to wszystko włączyć? Przez BIOS nie mogę, bo mam BIOSa z 2001 roku i nie mam tych opcji :( Słyszałem, źe są jakieś programy, co z windowsa to moźna zrobić.
Odpowiedzi: 7
Jaką masz plyte glowną ?? 8)
CTRL+F1 dla zaawansowanych opcji w biosie.
tyle źe ja tam szukam i nie mogę tego znaleźć...szukałem juź wcześniej ale tego czarostwa nie mogę znaleźć cóź jeszcze raz sprawdzę bo gdzieś musi być. Idę przekopać bios :).
trzeba zmienic w biosie Z AGP 4X na AGP 8X i po sprawie
ja mam pytanie odnosnie agp, moja siostra wymieniała sobie karte graficzna i kupiła radka 9550 i ma płyte z agp8 Gigabyte(modelu nie pamiętam)jest to nowa płyta ma jakieś 2 miechy i zainstalowałem u niej na nowo windowsa,płyte główną,stery od karty i w zakładce gdzie są ustawienia smartgart(czy podobnie)agp pisze tylko 4X!a płyta obsługuje 8.moźe dla niej nie ma to duźej róznicy ale ja nie wiem czemu tak jest i jestem ciekaw o co chodzi pomóźcie!!!
Fast Writes mają być wyłączone, obniźają one wydajność obecnych kart graficznych. Co do AGP, a raczej jego "braku", jeśli całość działa w normie czyli 3DMarki, gry, itp. to nie warto sobie tym głowy zawracać.
Instalujesz najpierw stery od płyty głównej,estart,kartę graficzna(restart)i chodzi.Na mojej starszej karcie teź tak było w panelu sterowników pisało AGP:WYŁ i nie wiedziałem co jest zrobiłem jak wyźej i działało
Strona 1 / 1