Problem z aero (bsod, gaśnięcie monitora, zwiecha)
Nie wiem czy w dobrym dziale, ale mniejsza o to. Założyłem nowy temat bo do tego co wcześniej pisałem zbytnio nie pasował mój problem. W nazwie tematu napisałem w kolejności co mi się działo - na początku gdy miałem włączone aero to miałem blue screena (na którym było coś o atikmdag.sys) w momencie otwierania lub zamykania okien, więc zainstalowałem sterowniki z ati.amd.com. Później na tych sterach nagle wyłączał się monitor (też przeważnie w momencie otwierania i zamykania okien). Teraz jak wyłączyłem animację okien (chyba maksymilizacja, minimalizacja) to mi się zawiesza.
Na podstawowych sterownikach zawartych w viście w teście wydajności nie wykrywało mi pamięci mojej karty graficznej.
A na sterowikach z ati.amd.com wykrywa mi pamięć ale wynik dla mojego radeona 9600 nadal wynosi 1.0
Więc w czym może być problem?
Odpowiedzi: 1
Mam irytujacy problem z Vista 6.0.6000 - otoz system nie potrafi wylaczyc mojego monitora!!! Model to Samsung 193P+, nie ma do tego sterownikow, ale co dziwniejsze przy ekraniu logowania wszystko jest ok - po paru minutach (zgodnie z ustawieniami power management) monitor jest wylaczony.
Jesli juz sie normalnie zaloguje to niezaleznie co ustawilem w panelu sterowania monitor i tak sie nie wylacza. Karta graficzna to GF 6600 (sterowniki 7.15.11.59 z 30.01.2007).
Czy ktos mial ten problem i udalo mu sie go rozwiazac? Zaczynam podejrzewac aero...