Problem z ActiveX

Mam problem tego typu: moja przeglądarka nie chce otwierac stron z róźnymi skryptami. Ciągle mi wyświetla tekst ze musze włączyć obsługę ActiveX. Not na początku wszedłem do Opcje internetowe i poustawiałem zabezpieczenia wszystkie na niski – czyli teoretycznie powinno być ok. Ale nie było... No to wziąłem niestandardowe i qrcze znowu nie działało. Wszedłem na stronę windows Update ale nie moge z niej skorzystać z powodu... ActiveX. Czy to moźe być np. wina wbudowanego w XP firewalla? Jak go wyłączę kochany wormblast atakuje... Czy mam np zainstalowac innego firewalla?

Odpowiedzi: 2

Kiedys podobne zdarzenie miałem na Symantec Security Check,nie mogłem za nic zainstalować kontrolki ActiveX odpowiedzialnej za Virus Scan wyswietlało komunikat :
Nie moźna pobrać ActiveX na tej stronie,sprubuj jeszcze raz (czy jakós tak ).
W tej sytuacji problem mógł być nastepujacy:
Symantec nie pobierał nowych klientów,poniewaź w danej chwili z usługi koźystało bardzo duźo user`ów,albo na serwerze trwała jakaś modernizacja :?:
nastepnego dnia wszystko było jak naleźy i tak jest do dnia dzisiejszego.
McScr@by
Dodano
13.12.2003 00:39:19
To nie jest wina firewalla. Probowales kliknac Poziom domyslny ? Albo Ustawienia niestandardowe i zmnienic ustawienia zwiazane z ActiveX recznie ?
EL NINO
Dodano
11.12.2003 12:04:14
Anonymous
Dodano:
11.12.2003 01:05:18
Komentarzy:
2
Strona 1 / 1