problem z ac 97
a wiec mam problem z karta muzyczna ac97 zitegrowana na plycie glownej procomp pxfcu
a wiec klopot polega na tym iz standardowo byly 2 wyjscia z przodu i ztylu a glos dzialal tylko z przodu kupilm nowa obudowe i wypielm przednie wyjscie i moje pytanie brzmi jak zrobic aby uslyszec dzwiek z tylnego wyjscia
a wiec klopot polega na tym iz standardowo byly 2 wyjscia z przodu i ztylu a glos dzialal tylko z przodu kupilm nowa obudowe i wypielm przednie wyjscie i moje pytanie brzmi jak zrobic aby uslyszec dzwiek z tylnego wyjscia
Odpowiedzi: 20
tak sciaglam je ze strony producenta http://www.aopen.com/ i nadal jest cisza
A sterownik masz typowo dedykowany pod system Windows XP ?
sprawdzilam juz wszystko jest ok w systemie ale nadal nie mam glosu.PLISSSSSSSSS pomuzcie mi nie mam jak muzy sluchac.a ja nie moge bez muzy zyc
Kliknij 2x na głośniczek i zobacz, czy przypadkiem nie masz zaznaczonej opcji "Wycisz" na jakimś formacie. Wyczyść wszystkie zaznaczenia wyciszenia i sprawdź. Jeźeli to nie to to pokombinujemy dalej, bo przyczyn moźe być wiele.
czesc chlopaki mam problemik z moja karta muzyczna jest ona zinegrowana na plycie glownej AOPEN AK73(A)–V
Amianowicie chodzi mi o to ze na WIN98 chodzi super a ja zainstaluje WINXP to glosniczek jest w pasku zadan sterowniki sa bo patrzylal we wlasciwosciach systemu a glosu nie mam poradzcie mi chlopaki co jest nie tak. z gory wielkie dzieki
Amianowicie chodzi mi o to ze na WIN98 chodzi super a ja zainstaluje WINXP to glosniczek jest w pasku zadan sterowniki sa bo patrzylal we wlasciwosciach systemu a glosu nie mam poradzcie mi chlopaki co jest nie tak. z gory wielkie dzieki
Nie ma problemu :D Tak jak pisalem, jakbys chcial podpiac sobie jeszcze dodatkowo przod to wrczuc tu fotke tych kabli z przedniego panelu, badz dokladny opis, jak sie ktory zwie... :wink:
polaczylem i jest dzwiek wiec strasznie mettal ci dziekuje za pomoc i anielska cierpliwosc
Nie chciałem Cię urazić wsumie...., ale wśród tych kilkunastu w sumie postów, mettal podał Ci wszystko "na kilku tacach" łącznie ze zdjęciami i manualem. I nie trzeba się w tym momencie na tym znać, wystarczy przeczytać co napisał, zastosować się i odpisać jak wyszło.
wez ucho doceniam to co on robi moze sie nie znam na tym ale to nie powod do kpin tym sposobem pokazojesz jaki jestes malo tolerancyjny a co za tym idzie nie uprzejmy
Podziwiam szczerze Twoją cierpliwość, mettal. Nie pozostało Ci juz nic innego, jak tylko podskoczyć do wsumie jak by nie patrzec i zrobić mu tak, źeby mu "tylko tył działał" (mam na myśli oczywiście jego komputer :lol: )
Przeciez pisalem juz kilkukrotnie, zaznaczone piny musisz polaczyc zworka. Laczysz razem piny 5 z 6 oraz 9z 10.
Ponizej zworka. Musisz miec 2 sztuki.
Ponizej zworka. Musisz miec 2 sztuki.
a jak chce zeby tylko tyl dzialal ?
Dobra, znalazlem instrukcje do twojej plyty,masz ze zworkowac takie piny.
czyli na twoim zdjeciu to te w zoltych obwodkach
Jesli chcesz miec tyl podpiety i przod zebys mogl korzystac z obu wyjsc to wrzuc tu foto tych kabli z przedniego panelu, w zblizeniu na koncowki i opisy.
A na przyszlosc, masz tu link do instrukcji od swojej plyty http://www.machspeed.com/manuals/X–CALIBER/P4XFCP.pdf
czyli na twoim zdjeciu to te w zoltych obwodkach
Jesli chcesz miec tyl podpiety i przod zebys mogl korzystac z obu wyjsc to wrzuc tu foto tych kabli z przedniego panelu, w zblizeniu na koncowki i opisy.
A na przyszlosc, masz tu link do instrukcji od swojej plyty http://www.machspeed.com/manuals/X–CALIBER/P4XFCP.pdf
hmm nie widac nic takiego przesylam fotke mojej plyty zaznaczylem piny gdzie byl przymocowany przedni port
A slij, poszukaj na plycie kostki z pinami, gdzie bylo by cos opisane, typu Left,Rear, GND, czasami jest przy pinach oznaczenie. Na obrazku ponizej masz wlasnie podpiecie na Panel audio z przodu, a te dwie niebieskie (zaznaczone) zworki sa po to by dzwiek byl z tylu. U Ciebie moze ich poprostu brakowac, stad i dzwieku na tyl nie ma.
wlasnie ja tez szukalem i nic a ta plyta jest najzwykleja na swiecie standart
a wiec jakie propozycje ?? moge podeslac fotki jak wyglada wejscie i ogolnie plyta
a wiec jakie propozycje ?? moge podeslac fotki jak wyglada wejscie i ogolnie plyta
wlasnie ja tez szukalem i nic a ta plyta jest najzwykleja na swiecie standart
Raczej nie sadze by w plycie tak niskiego kalibru jak Procomp, byl dzwiek 6 kanalowy... A co do strony producenta, to hmm ? chyba nie istnieje, probowalem trochu poszukac manuala od tej plyty, ale rezultat byl mizerny...
pewnie ta płyta ma wbudowany dzwięk 6.1 lub coś takiego. Zazwyczaj po zainstalowaniu systemu działa wyłącznie przedni kanał, więc powinna pomóc rutynowa grzebaninka w ustawieniach sterownika dzwięku. Pewnie te z tyłu to głośniki tylnie plus subwofer/central.
A moźe i głupoty plote.
A moźe i głupoty plote.
a nie da sie jakos tedo bez manuala zrobic ??
a z tylu glowsu nie bylo od nowosci>
a z tylu glowsu nie bylo od nowosci>