problem z abitem nf7s i serial ata II
Witam !!!!
Mam dla chętnych problem do rozgryzienia :D
abit nf7 S rev.2.0 i takie tam.... + nowiuteńki Seagate 160GB SATA II NCQ
Chcę postawić system i dolina.........
prosi o sterowniki.... no to mu daje to co znalazłem na płytce od abita, skopiowałem oczywiście na dyskietkę no i wyskakuje mi coś takiego....
plik txtsetup.oem wywołał niespodziewany błąd (1024) w wierszu 1747 w
d:\xpsprtm\base\boot\setup\oemdisc.c.
Mam dla chętnych problem do rozgryzienia :D
abit nf7 S rev.2.0 i takie tam.... + nowiuteńki Seagate 160GB SATA II NCQ
Chcę postawić system i dolina.........
prosi o sterowniki.... no to mu daje to co znalazłem na płytce od abita, skopiowałem oczywiście na dyskietkę no i wyskakuje mi coś takiego....
plik txtsetup.oem wywołał niespodziewany błąd (1024) w wierszu 1747 w
d:\xpsprtm\base\boot\setup\oemdisc.c.
Odpowiedzi: 3
Witam – miałem podobny problem z dyskiem Samsunga.
Chodzi i to, źe twoja płyta obsługuje SATA 150.
Dysk jest juź SATAII 300 – więc tu jest ten czynnik powodujący problemy. Przynajmniej tak było w przypadku mojego Samsunga. Poszukaj na stronie producenta dysku. Ja tak zrobiłem i okazało się, źe trzeba przestawić na dysku zworkę, która przestawiała go w tryb pracy SATA150. Po tej operacji problemy znikły i dysk pracuje normalnie. I jestem prawie pewien, źe na tym Seagate 160GB SATA II NCQ teź jest taka zworka.
Znalazłem: http://www.seagate.com/support/kb/disc/faq/sata_lock.html
Zmieniaj zworkę.
Chodzi i to, źe twoja płyta obsługuje SATA 150.
Dysk jest juź SATAII 300 – więc tu jest ten czynnik powodujący problemy. Przynajmniej tak było w przypadku mojego Samsunga. Poszukaj na stronie producenta dysku. Ja tak zrobiłem i okazało się, źe trzeba przestawić na dysku zworkę, która przestawiała go w tryb pracy SATA150. Po tej operacji problemy znikły i dysk pracuje normalnie. I jestem prawie pewien, źe na tym Seagate 160GB SATA II NCQ teź jest taka zworka.
Znalazłem: http://www.seagate.com/support/kb/disc/faq/sata_lock.html
Zmieniaj zworkę.
Siemka Spiderko !!
O jaką aplikację Ci chodzi ???
Jeśli mówisz o sterownikach do SATA to juź próbowałem i nic się nie zmieniło.
Dolina na maxa.Kupiłem ten dysk źeby wyciszyć kompa (pozbywając się poprzedniego "chrabąszczaka" )a tu tydzień mija i nadal nic :(
O jaką aplikację Ci chodzi ???
Jeśli mówisz o sterownikach do SATA to juź próbowałem i nic się nie zmieniło.
Dolina na maxa.Kupiłem ten dysk źeby wyciszyć kompa (pozbywając się poprzedniego "chrabąszczaka" )a tu tydzień mija i nadal nic :(
Ściągnij tą aplikacje ze strony Abita.
Strona 1 / 1