Problem XP z VIA PCI to USB Enhanced Host Controller
Po instalacji XP, wrzucam sterowniki wszystko chodzi.
A po paru min wywala mnie z netu, a przy kontrolerze usb VIA .... pojawia się koflikt. We właściwościach jest napiasane źe sterowniki urządzenia nie mają certyfikatu MS. Mogę je odinstalować i wrzucić ponownie ale to pomaga tylko na parę min.
Mam płytę główną Asus A7V600–X z tym kontrolerem na pokładzie.
Ktoś mi poradził źebym wrzucił SP1, ale muszę mieć pewność.
Czy moźe ktoś ma jakieś inne pomysły?
A po paru min wywala mnie z netu, a przy kontrolerze usb VIA .... pojawia się koflikt. We właściwościach jest napiasane źe sterowniki urządzenia nie mają certyfikatu MS. Mogę je odinstalować i wrzucić ponownie ale to pomaga tylko na parę min.
Mam płytę główną Asus A7V600–X z tym kontrolerem na pokładzie.
Czy moźe ktoś ma jakieś inne pomysły?
Odpowiedzi: 4
A zainstalowałeś pakiet VIA do płyty głównej w wersji przynajmniej 4.49 do nowego kompa,starszy 4.38.
a masz zainstalowaną łatke SP2. i stery najnowsze do portu USB ???? A komunikatem sie nie przejmuj nic nie wnosi poprostu mikrosoft nie dostał tego sprzetu w swoje łapy i nie zrobił na nim testów, dlatego wywala bład.
Nic nie zaszkodzi, ale muszę pościągać wszystko wcześniej źeby zacząć instalację, bo później to juź po ptakach.
Pozdro
Pozdro
Dinendal:
A nad czym tu się zastanawiać ? :? Sp1 w niczym ci nie zaszkodzi,a ponadto dodaje obsługę USB 2.0 więc moźliwe źe ci pomoźe.
Strona 1 / 1