Problem xp uruchamianie

Witam mam problem podczas gdy uruchamia sie windows i pojawi sie napis ,, zapraszam ,, komputer staje po okolo 2 minutach uruchamia windowsa co jest przyczyna tak dlugiego uruchamiania ???

Prosze o odpowiedz pozdrawiam

Odpowiedzi: 14

nie chce reinstalowac windowsa (jak bym chcial to robic to bym sie nawet nie wypowiadal na forum, nie potrzeba tu takich rad) potrzeba tu pomysło jak rozwiazac problem!!! a nie jak najprosciej sie z nim uproac (po najprostrzej lini oporu)

jeszcze raz porusze problem ! gdy uruchamiam windowsa to zanim mi sie ukaze pulpit musze czekac ok 1 – 1,5minuty i patrzec na obraz z napisem "ZAPRASZAMY" a wierzcie mi to jest bardzo denerwujace juz wczesniej ktos mowil ze to nadpisane pliki systemowe ale robilem to co kazal aby to naprawic i nic nie dalo sie zrobic ( komputer mi wykryl problemow )
brzo2a
Dodano
02.02.2004 22:43:21
Ja tam bym przeinstalowal system i zainstalowal nowe sery do modemu i innych programów i w biosie poszperal.
Ukey
Dodano
29.01.2004 21:05:37
CHRYSLER – oczekujesz odpowiedzi, ale w pytaniu nie zawierasz źadnej wskazówki co do moźliwych przyczyn natomiast udaje Ci się autorytatywnie stwierdzić, źe to co Ci się podpowiada to nie jest to – bo nie i juź. :(
Poniewaź nie odniosłeś się do botvis–a i paru innych propozycji to pozostaje mi tylko dopisać do tego co juź wcześniej podano:
Sprawdź tryb pracy kontrolerów IDE/ATAPI – to samo dotyczy pozostałych osób, które mają ten problem z czasem ładowania systemu, a uwaźają źe wszystko inne juź przetestowały.
Rebe
Dodano
29.01.2004 20:39:43
CHRYSLER – oczekujesz odpowiedzi, ale w pytaniu nie zawierasz źadnej wskazówki co do moźliwych przyczyn natomiast udaje Ci się autorytatywnie stwierdzić, źe to co Ci się podpowiada to nie jest to – bo nie i juź. :(
Poniewaź nie odniosłeś się do botvis–a i paru innych propozycji to pozostaje mi tylko dopisać do tego co juź wcześniej podano:
Sprawdź tryb pracy kontrolerów IDE/ATAPI – to samo dotyczy pozostałych osób, które mają ten problem z czasem ładowania systemu, a uwaźają źe wszystko inne juź przetestowały.
Rebe
Dodano
29.01.2004 20:39:43
No i robie command>sfc>scannow i scanujeee.... i scanuje... i po scanowaniu nic nie wyskakuje! zadnego bledu wszystko jest ok a nic sie nie poprawilo... nadal ten ekran ZAPRASZAMY wisi ok 1minuty !! to nie jesto od programow ! to jest jakis blad prosze o konkretne propozycje. co robic!
brzo2a
Dodano
29.01.2004 18:56:51
:arrow: Gruntowy scan antywirusowy.
:arrow: Scan spiegowo – adwareowy.
:arrow: Analiza uruchomionych procesów.
:arrow: Sprzątanie os`u i rejestru.
:arrow: Defragmentacja dysku.

Update :

brzo2a,

Wiersz poleceń :arrow: command :arrow: sfc /help
po tym polecaniu dostępna będzie lista informacyjna dla Ciebie.
McScr@by
Dodano
27.01.2004 23:32:49
Pomocy ja mam to samo .. ten ekran powitalny wisi mi chyba ze 1minute a dopiero po tym pojawia sie normalnie plupit.. moze i sa to nadpisane pliki systemow ale jak to naprawic :)))))) PLASE POMOCY :?: :?: :idea: :idea:
Anonymous
Dodano
27.01.2004 23:14:22
no wpsuje w wierszu polecen to co mi gosc kaze a tu nic Nazwa.. nie jest rozpoznawana jako polecenie wewnetrzne lub zewnetrzne, program wykonywlny lub plik wsadowy please o kontakt brzozka100@poczta.onet.pl
Anonymous
Dodano
27.01.2004 14:15:00
Teź to miałem.Wpisz w wierszu poleceń sfcpurgecache/Ok.Zrestartuj kompa.Jeźeli nie pomoźe to w wierszu poleceń wpisz sfcscannaw i włóź płytę z xP.Prawdopodobnie masz nadpisane pliki systemowe,nawet napewno.Musi działać.
Anonymous
Dodano
23.01.2004 20:59:01
To nie jest wina programów, ja teź tak miałem, a programy były wyłączone. To się zrobiło odrazu
Anonymous
Dodano
23.01.2004 19:30:31
spróbój teź proga BOOTVIS
Anonymous
Dodano
23.01.2004 00:09:33
prawdopodobnie to modem. Moźliwe źe jest jakis konflikt modemu z innym urządeniem. Spróbuj przestawic modem do innego slotu. W biosie płyty moźesz tez sprawdzic czy opcja PLUG & PLay OS ustawiona jest na YES, zmień na NO.

Powinno pomóc.
robert200
Dodano
22.01.2004 12:38:18
Nic z tego laduje sie gadu gadu i modem wiec raczej nie oto biega czekam na inne odpowiedzi
CHRYSLER
Dodano
22.01.2004 01:43:42
Być moźe za duźo programów ładuję się przy starcie. Spróbój powyłączać niektóre. W Start –> Uruchom wpisz msconfig. Warto teź przejrzeć Usługi systemowe. Problemy mogą teź stwarzać nowsze Detonatory...
danielzywczak
Dodano
22.01.2004 00:33:15
CHRYSLER
Dodano:
21.01.2004 23:26:06
Komentarzy:
14
Strona 1 / 1