Problem – Właściwości folderów
Witam. Problem jest następujący: Po kliknięciu ppm na folder i wybraniu właściwości, na pojawienie się okienka z właściwościami muszę czekać prawie pół minuty, nizaleźnie jaki to folder i ile jest w nim danych. Problem ten nie występuje w przypadku plików. Co jest tego przyczyną?
Odpowiedzi: 3
Zdefragmentowałem dysk, rejestr, wyczyściłem ccleaner'em. Cały czas to samo. Zauwaźyłem coś takiego: kiedyś kiedy wybrałem właściwości folderu, okienko po prostu się otwierało i tam gdzie jest pokazane ile zajmuje folder, on pokolei naliczał wszytko co jest w środku. A teraz tak jak by naliczał w pamięci a na koniec otwiera okno z obliczoną objętością juź. Z resztą właściwości folderu, w którym jest jeden plik o wielkości 4 Kb teź otwierają się strasznie długo. Czasem ponad pół minuty. W tym czasie komp nie muli, tak jak by po prostu nic się nie działo, moźna normalnie pracować, i za chwile poprostu wyskakuje to okienko juź.
Szpon:Całkiem niedawno. Ale wydaje mi się, źe to nie jest wina defragmentacji.
Przyczyną tego moze byc zasmiecony komputer przejedz go jakims CCleaner potem sprawdz czy niema trojanów itp. uzyj do tego Ad–Aware,spyware doctor.
Całkiem niedawno. Ale wydaje mi się, źe to nie jest wina defragmentacji.
Strona 1 / 1