[problem] win98 Instalacja Drukarki – nie widzi portów

Skrócie to było tak:
Miałem jakies paskudztwo (zdaje się trojan–> w Windows/TEMP/se.dll) po usunięciu go zauwaźyłem, źe nie mogę nic drukować.
Usunąłem drukarkę z systemu i chciałem zainstlowac ponownie (HP DeskJet 710C).
Instalator coś dziwinie się zawiesił, ale po minucie pojawiło się okno instlacji.
Po zaakceptowaniu umowy i przejsciu do wykrywania portów wyświetłiło i się, źe nie mam źadnych portów:
Zrzut Ekranu

wiecie moźe jak to naprawić?

Do wywalania tego trojana i innych badziewiów uzywałem:
MKSa
Ad–Aware
Security Task Managera
HijackThis!
i klawisza "DELETE" :wink:

Odpowiedzi: 7

Tyle razy juź było – zamiast setup przy uruchomieniu z płyty wybór "uruchom z obsługą cd" – przejście do katalogu windos98 na płycie i z jego poziomu wklepanie tego co EL NINO podał, a potem juź tylko .....enter.
Rebe
Dodano
02.05.2005 16:43:28
EL NINO:
Jaki kurna reinstall ? Skoro moglo cos z systemu poleciec, wystarczy nakladke zrobic setupcor–em.

ICH BIN LAMA :]
Wytłumacz mi prosze co i jak zrobić...

Potrzebuję tego jak najszybciej, bo masę do wydrukowania!
XvX
Dodano
02.05.2005 16:36:35
Jaki kurna reinstall ? Skoro moglo cos z systemu poleciec, wystarczy nakladke zrobic setupcor–em.
EL NINO
Dodano
01.05.2005 22:28:33
JN:
Sprawdź podłączenie drukarki do kompa i drukarke.

Uźyj deinstalatora z płyty CD HP i usuń oprogramowanie i stery drukarki,restart kompa.

Menadzer urządzeń i usuń port LPT1,restart kompa i zainstaluj go ponownie i sprawdź działanie,restart kompa i komp powinien wykryć drukarke i teraz próbuj instalacji drukarki.

Nie pomogło
jestem zmuszony zrobic reinstall win 98 :(
XvX
Dodano
01.05.2005 20:01:43
Sprawdź podłączenie drukarki do kompa i drukarke.

Uźyj deinstalatora z płyty CD HP i usuń oprogramowanie i stery drukarki,restart kompa.

Menadzer urządzeń i usuń port LPT1,restart kompa i zainstaluj go ponownie i sprawdź działanie,restart kompa i komp powinien wykryć drukarke i teraz próbuj instalacji drukarki.
JNJN
Dodano
27.04.2005 18:01:53
zapomaniłem dodać ze w menagerze porty są(LPT1, COM1 i COM2).

Ktoś ma jakiś pomysł opócz reinstll windows?
XvX
Dodano
27.04.2005 16:58:20
A w managerze urządzeń porty są ?
Moźe od tego zacząć trzeba i je dodać?
Inna sprawa, źe HP lubi takie cuda odstawiać na w9x – i po którejś próbie, albo po paru dnaich raptem wszystko zaczyna pasować i sprzęt sie instaluje.
Rebe
Dodano
27.04.2005 09:18:29
XvX
Dodano:
27.04.2005 00:31:17
Komentarzy:
7
Strona 1 / 1