Problem win XP z polaczeniem internetowym oraz...
Witam,
Zaistanial taki oto problem: System to windows XPpro. Zaraz po uruchomieniu wszystko jest tak jak powinno byc i dziala swietnie. Rowniez po podlaczeniu do internetu (neo+) tez przez pewnien czas wszystko gra. Natomiast po kilku–kilkudziesieciu minutach (nie ma reguly na to) system zaczyna sie sypac. Predkosc polaczenia internetowego spada z maksymalnej do 1/3 mozliwosci, programy zawieszaja sie przy ich uruchamianiu. Inne programy zawieszaja sie podczas przegladania plikow i poruszania sie miedzy katalogami w nich. Gdy na przyklad chcialbym odpalic menadzera zadan zamiast okienka dialogowego pokazuje sie tylko ikonka w pasku zadan.
Wszystko to znika po restarcie systemu. No ale ile mozna restartowac. Przeciez nie o to chodzi.
Sprawdzalem skanerem mksa. Usunelo kilka wirusow, ale problem i tak pozostal.
Stosowalem rozne firewalle, ale nadal jest to samo caly czas.
Czy ktos moze sie spodkal z takim przypadkiem lub moze zna rozwiazanie?
pozdrawiam
Daniel
Zaistanial taki oto problem: System to windows XPpro. Zaraz po uruchomieniu wszystko jest tak jak powinno byc i dziala swietnie. Rowniez po podlaczeniu do internetu (neo+) tez przez pewnien czas wszystko gra. Natomiast po kilku–kilkudziesieciu minutach (nie ma reguly na to) system zaczyna sie sypac. Predkosc polaczenia internetowego spada z maksymalnej do 1/3 mozliwosci, programy zawieszaja sie przy ich uruchamianiu. Inne programy zawieszaja sie podczas przegladania plikow i poruszania sie miedzy katalogami w nich. Gdy na przyklad chcialbym odpalic menadzera zadan zamiast okienka dialogowego pokazuje sie tylko ikonka w pasku zadan.
Wszystko to znika po restarcie systemu. No ale ile mozna restartowac. Przeciez nie o to chodzi.
Sprawdzalem skanerem mksa. Usunelo kilka wirusow, ale problem i tak pozostal.
Stosowalem rozne firewalle, ale nadal jest to samo caly czas.
Czy ktos moze sie spodkal z takim przypadkiem lub moze zna rozwiazanie?
pozdrawiam
Daniel
Odpowiedzi: 3
mcscr@by – przyjąłem, źe do tego ówniez odnosi się
Stąd sugestia właczenia menagera i sledzenia w nim zmian. :)
,a na początkupo kilku–kilkudziesieciu minutach
.... wszystko jest tak jak powinno byc i dziala swietnie
Stąd sugestia właczenia menagera i sledzenia w nim zmian. :)
Zaleźy czy skanowałeś os`a on line czy wersją Trial, Full, czy Freeware.
Skuteczność skanerów antywirusowych on line jest mała.
Radziłbym Tobie przeskanować jeszcze raz system antywirusem Trial, Full, Freeware, oczywiście z najnowszą sygnaturą.
Czy usunełeś odwołania w rejestrze ( jeśli takie były ) do bakcyli :?: .
Zastosuj się do tego co napisał Rebe.
Rebe :
Byłeś pierwszy :wink: .
Typowy objaw infekcji, pozatym jak ma sprawdzić jak mu się nie uruchamia w trybie edycji ( chyba źe miałeś na myśli gdy juź odblokuje :wink: .
Update :
Tak teź moźe być :wink: .
Nie wziełem tego pod uwagę bo inaczej to zrozumiałem.
Skuteczność skanerów antywirusowych on line jest mała.
Radziłbym Tobie przeskanować jeszcze raz system antywirusem Trial, Full, Freeware, oczywiście z najnowszą sygnaturą.
Czy usunełeś odwołania w rejestrze ( jeśli takie były ) do bakcyli :?: .
Zastosuj się do tego co napisał Rebe.
Rebe :
Byłeś pierwszy :wink: .
Dash:...Gdy na przyklad chcialbym odpalic menadzera zadan zamiast okienka dialogowego pokazuje sie tylko ikonka w pasku zadan...
Typowy objaw infekcji, pozatym jak ma sprawdzić jak mu się nie uruchamia w trybie edycji ( chyba źe miałeś na myśli gdy juź odblokuje :wink: .
Update :
Tak teź moźe być :wink: .
Nie wziełem tego pod uwagę bo inaczej to zrozumiałem.
same wirusy to mało. Wygląda, źe masz system zaroboaczony przez inne aplikacje – spyboot i ad–aware powinny teź coś znaleźc. Potem ew. sprawdzenie rejestru jakimś jv16 czy innym programem.
Rzuć teź okiem na procesy w menagerze zadań – jakie Ci dochodzą i zabierają czas procesora.
Rzuć teź okiem na procesy w menagerze zadań – jakie Ci dochodzą i zabierają czas procesora.
Strona 1 / 1