Problem serwerem
Mam windows me i Xp na drugiej partycji w windows Me wszystkie dyski śieciowe są widoczne robi sie to automatycznie przy starcie jak zrobić w windows xp abym teź miał dostęp do dysków sieciowych?
Odpowiedzi: 7
1. Sprawdz czy masz zalaczone automatyczne wyszukiwanie udostepnionych zasobow i drukarek – obojetnie jakie okno –>Narzedzia –>Opcje folderow –> Widok i ewentualnie "zaptaszkuj". Przy przegladaniu otoczenia powinien Ci pokazac wszystko co jest udostepnione.
Jesli to nie pomoze:
2. Sprawdz w W98ME jaka jest sciezka dostepu do tego udostepnionego dysku (uruchom tryb DOS i wpisz "net use" – pojawi Ci sie sciezka do wszystkiego co masz "zmapowane") i taka sama wpisz podczas mapowania w XP.
Jesli to nie pomoze:
2. Sprawdz w W98ME jaka jest sciezka dostepu do tego udostepnionego dysku (uruchom tryb DOS i wpisz "net use" – pojawi Ci sie sciezka do wszystkiego co masz "zmapowane") i taka sama wpisz podczas mapowania w XP.
Kurcze próbuje i nic chciałem zmapować ręcznie dyski wpisałem numer ip podany przez operatora i mi napisał ze nie umie znaleźć dysku.
Udostępnianie plików i drukarek mam załączone.
Niewiem co dalej.
Inne komputery z grupy roboczej widzi.
Udostępnianie plików i drukarek mam załączone.
Niewiem co dalej.
Inne komputery z grupy roboczej widzi.
Do EL ZAQRKA:
Bo ja tam jestem pod jeszcze starym nickiem Nower :)
Ale ja juź nie łapie co moźe jeszcze być przyczyną ?
Nojlepiej jest moim zdaniem przegrzebać folder moje miejsca sieciowe :) I sprawdź czy w właściwościach połączenia masz:
:arrow: Udostępnianie plików i drukarek.....
:arrow: oraz inne gady zaznaczone :)
Bo ja tam jestem pod jeszcze starym nickiem Nower :)
Ale ja juź nie łapie co moźe jeszcze być przyczyną ?
Nojlepiej jest moim zdaniem przegrzebać folder moje miejsca sieciowe :) I sprawdź czy w właściwościach połączenia masz:
:arrow: Udostępnianie plików i drukarek.....
:arrow: oraz inne gady zaznaczone :)
Probowales zmapowac te dyski recznie w XP ?zimer:Chodzi mi oto ze na win me chodza mi bez problemu dyski ftp utworzone przez administratorow mojej sieci a znowu nie mam mozliwosci uruchomienia tytch dyskow z win xp.
P.S. A dlaczego pytasz Lezio ?
Chhhmm...dziwne. To na me wystko gra a na xp nie widzi tych siecowych. A jesteś cały czas na necie?(włączony net), czy później widzisz te dyski?
Do EL ZAQRKA:
Czy to ty z forum infojama.pl ? :)
Do EL ZAQRKA:
Czy to ty z forum infojama.pl ? :)
Chodzi mi oto ze na win me chodza mi bez problemu dyski ftp utworzone przez administratorow mojej sieci a znowu nie mam mozliwosci uruchomienia tytch dyskow z win xp.
A troche jasniej ? Bo nie za bardzo wiadomo o jakie dyski sieciowe Ci chodzi. Twoje udostepnione czy zmapowane dyski innego uzytkownika sieci. No i skad chcesz miec dostep do tych dyskow ? Trudno jest zgadywac :( .
Strona 1 / 1