Problem Router + DC++ nie łączy się / mniejszy transfer przez router niz na kablu bezposrednio
Witam
mam pewien problem
posiadam router linksys wrt54g
gdy internet mam przez router nie moge polanczyc sie z hubem [ osiedlowy hub ] a na krakowskim hubie mam o wiele nizsze trasfery, a gdy podlancze bezposrednio kabel do kompa podlancxza sie bez problemow i transfery sa wyzsze [ na osiedlowym z 1 do nawet 10 MB :| ] nie wiem co jest grae
Odpowiedzi: 5
Spróbuj w routerze dodać swój komputer do strefy zdemilitaryzowanej (DMZ). Jeżeli połączy sie bez problemów wtedy to bedzie wiadomo, że to wina nie przekierowanych portów.
nie nie.
jak podloncze kablem bezposrednio do kompa do netu z pominieciem routera to działa.
a jak jest przez router to czasami sie polanczy ale np nie pokaze listy userow
Czekaj, czekaj. Chyba źle zrozumiałem pierwszy post.
Sytuacja jest taka, że jak łączysz się przez ten router bezprzewodowo to nie możesz się połączyć z hubem a jak podłączysz komputer kablem do routera to jest wszystko ok?
wlasnie to tez nie chce za bardzo dzialac... chyba, ze cos zle robie..
to jets juz moj 2 router wczesniej mialem d-linka i na nim nie bylo takich problemow..
Najprawdopodobniej to kwestia braku przekierowania odpowiednich portów w routerze na twój komputer.
Jak przekierować porty znajdziesz w manualu do routera a które porty to już sprawdź na jakiejś stronce poświęconej temu programowi.
Strona 1 / 1