Problem – Realtek 97

Odinstalowałam coś co się okazało sterownikiem dźwięku.
Więc chciałam go zaistalować na nowo sterownik (PCI Device) z cd–romu dołączonego do płyty głównej (ASUS) i nic. W trakcie instalacji wyskakuje komunikat, źe nie przechodzi testu zgodności (czy jakoś tak) więc klikam "pomimo to kontynuuj" potem resetuje sięk omputer i nadla bez dźwięku. Pokazuje tylko w zasobniku źe znalazł nowy sprzęt PCI Device i tyle. ściągnęłam sterownik z internetu ale skutek taki sam, czyli źaden

Nie wiem juź co mam zrobić. Przywrócić systemu nie moge (nie pokazuje mi źadnej daty)

Jakieś pomysły???

Odpowiedzi: 7

Pomoglo, ściągnęłam (tak jak wyźej pisałam) WDM_R133 i mam dźwięk

Dzięki wszystkim za porady :)))))

Jesteście WIELCY

Jeszcze raz dziękuję
Anonymous
Dodano
19.03.2006 22:54:37
Miałem podobny problem, w moim przypadku po prostu zginą dzwięk. sterowniki były a dzwięku nie, przeinstalowanie nic nie dało.Musiałem zrobic formata. Mozesz spróbowac ściągnąc najnowsze ze strony producenta płyty, moze ruszy.
blade_22
Dodano
19.03.2006 20:32:09
Dla pewności posprawdzaj kable, głośniki, prawidłowość podłączenia, bo coś mi tu nie pasuje. Sprawdź konfigurację ustawień audio, moźe domyślnie coś jest wyłączone.
Ucho
Dodano
19.03.2006 20:02:40
Nic z tego, sterowniki się instalują, fizycznie są (realtek pokazuje się nawet w dodaj/usuń programy) a dzwięku jak nie było tak nie ma.
Teraz ściągam wdm_r133 ale wątpie źeby coś pomogło
Chyba czeka mnie reinstalowanie systemu :(
Anonymous
Dodano
19.03.2006 19:57:40
Odinstaluj oprogramowanie muzy, usuń z prawokliku te znaki zapytania i zrestartuj kompa, potem zobacz. Warto przeczyścic rejestr TuneUp–em, albo Regeditem.
Jeźeli to nic nie da to poczytaj w "przyklejonym" o usuwaniu sterowników i zastosuj się do wskazówek. Potem na nowo instalka.
Ucho
Dodano
19.03.2006 17:01:08
Robiłam tak i nic, niby sterownik się instaluje a dźwięk się nie pojawia
Cały czas jest ten znak zapytania w menadźerze urządzeń
A teraz to wyskoczył mi drugi przy karcie graficznej, a nic nie usuwałam. (nVidia WDM Video Capture (uniwersal)
Anonymous
Dodano
19.03.2006 16:53:10
Karta muzyczna zintegrowana, jak rozumiem. Odinstaluj oprogramowanie do muzyki (Asusowe) bo i tak przy instalacji sterów powinno sie zainstalować samo na nowo. Jeźeli w Menedźerze urządzeń masz znak zapytania na źółtym tle to wsadź po prostu jeszcze raz płytkę ze sterami od płyty głównej i zainstaluj stery audio (jeźeli zintegrowana muza). Moźesz teź kliknąć prawoklikiem na ten pytajnik i "Aktualizuj sterownik..". Oczywiście przy włoźonej płycie ze sterami do ASUSA.
Ucho
Dodano
19.03.2006 16:47:46
Anonymous
Dodano:
19.03.2006 15:54:13
Komentarzy:
7
Strona 1 / 1