Problem – Realtek 97
Odinstalowałam coś co się okazało sterownikiem dźwięku.
Więc chciałam go zaistalować na nowo sterownik (PCI Device) z cd–romu dołączonego do płyty głównej (ASUS) i nic. W trakcie instalacji wyskakuje komunikat, źe nie przechodzi testu zgodności (czy jakoś tak) więc klikam "pomimo to kontynuuj" potem resetuje sięk omputer i nadla bez dźwięku. Pokazuje tylko w zasobniku źe znalazł nowy sprzęt PCI Device i tyle. ściągnęłam sterownik z internetu ale skutek taki sam, czyli źaden
Nie wiem juź co mam zrobić. Przywrócić systemu nie moge (nie pokazuje mi źadnej daty)
Jakieś pomysły???
Więc chciałam go zaistalować na nowo sterownik (PCI Device) z cd–romu dołączonego do płyty głównej (ASUS) i nic. W trakcie instalacji wyskakuje komunikat, źe nie przechodzi testu zgodności (czy jakoś tak) więc klikam "pomimo to kontynuuj" potem resetuje sięk omputer i nadla bez dźwięku. Pokazuje tylko w zasobniku źe znalazł nowy sprzęt PCI Device i tyle. ściągnęłam sterownik z internetu ale skutek taki sam, czyli źaden
Nie wiem juź co mam zrobić. Przywrócić systemu nie moge (nie pokazuje mi źadnej daty)
Jakieś pomysły???
Odpowiedzi: 7
Pomoglo, ściągnęłam (tak jak wyźej pisałam) WDM_R133 i mam dźwięk
Dzięki wszystkim za porady :)))))
Jesteście WIELCY
Jeszcze raz dziękuję
Dzięki wszystkim za porady :)))))
Jesteście WIELCY
Jeszcze raz dziękuję
Miałem podobny problem, w moim przypadku po prostu zginą dzwięk. sterowniki były a dzwięku nie, przeinstalowanie nic nie dało.Musiałem zrobic formata. Mozesz spróbowac ściągnąc najnowsze ze strony producenta płyty, moze ruszy.
Dla pewności posprawdzaj kable, głośniki, prawidłowość podłączenia, bo coś mi tu nie pasuje. Sprawdź konfigurację ustawień audio, moźe domyślnie coś jest wyłączone.
Nic z tego, sterowniki się instalują, fizycznie są (realtek pokazuje się nawet w dodaj/usuń programy) a dzwięku jak nie było tak nie ma.
Teraz ściągam wdm_r133 ale wątpie źeby coś pomogło
Chyba czeka mnie reinstalowanie systemu :(
Teraz ściągam wdm_r133 ale wątpie źeby coś pomogło
Chyba czeka mnie reinstalowanie systemu :(
Odinstaluj oprogramowanie muzy, usuń z prawokliku te znaki zapytania i zrestartuj kompa, potem zobacz. Warto przeczyścic rejestr TuneUp–em, albo Regeditem.
Jeźeli to nic nie da to poczytaj w "przyklejonym" o usuwaniu sterowników i zastosuj się do wskazówek. Potem na nowo instalka.
Jeźeli to nic nie da to poczytaj w "przyklejonym" o usuwaniu sterowników i zastosuj się do wskazówek. Potem na nowo instalka.
Robiłam tak i nic, niby sterownik się instaluje a dźwięk się nie pojawia
Cały czas jest ten znak zapytania w menadźerze urządzeń
A teraz to wyskoczył mi drugi przy karcie graficznej, a nic nie usuwałam. (nVidia WDM Video Capture (uniwersal)
Cały czas jest ten znak zapytania w menadźerze urządzeń
A teraz to wyskoczył mi drugi przy karcie graficznej, a nic nie usuwałam. (nVidia WDM Video Capture (uniwersal)
Karta muzyczna zintegrowana, jak rozumiem. Odinstaluj oprogramowanie do muzyki (Asusowe) bo i tak przy instalacji sterów powinno sie zainstalować samo na nowo. Jeźeli w Menedźerze urządzeń masz znak zapytania na źółtym tle to wsadź po prostu jeszcze raz płytkę ze sterami od płyty głównej i zainstaluj stery audio (jeźeli zintegrowana muza). Moźesz teź kliknąć prawoklikiem na ten pytajnik i "Aktualizuj sterownik..". Oczywiście przy włoźonej płycie ze sterami do ASUSA.
Strona 1 / 1