Problem - "pozornie niewidoczna" nagrywarka DVD
Witam
zwracam się do Was z prośbą o pomoc w niniejszym problemie.
Posiadam nagrywarkę DVD LG HL-DT-ST DVDRAM GSA-4163B i wszystko było w porządku lecz od jakiegoś miesiąca system (windows XP) myli ją z napędem CD.
Dokładnie wygląda to tak że w zakładce "Mój komputer" przy dysku E: (pod A: mam stacje dysków, C: dysk HD, D: nagrywarka CD, E: nagrywarka DVD) przestała pojawiać się ikona napędu DVD (ikona szarej skrzynki,nad nią płyta,na niej czarne tło z napisem DVD) i napis "stacja dysków DVD (E: ) a zaczeła ikona napędu CD(szary box i płyta) i napis "stacja dysków CD (E: ) .
System traktuje ten napęd jako CD mimo że po wejściu we właściwości pisze jak byk że jest to napęd/nagrywarka DVD i że działa poprawnie). Wydaje się że sama nagrywarka DVD jest sprawna, normalnie czyta wszelkie płyty DVD.
Problem jest upierdliwy o tyle że gdy chcę nagrać płytę DVD w nero - pojawia się informacja
http://img237.imageshack.us/my.php?i...problemeo4.jpg
z czego wnioskuje że nero nie widzi że posiadam nagrywarkę DVD przez pomylenie jej z CD
Próbowałem oczywiści wkładać różne czyste płyty więc to nie ich wina.
Odinstalowałem także nagrywarkę DVD i instalowałem ponownie, zainstalowałem sterowniki ASPI Problem pozostał.
Bardzo proszę o pomoc w rozwiązaniu tej sprawy
pozdrawiam
zwracam się do Was z prośbą o pomoc w niniejszym problemie.
Posiadam nagrywarkę DVD LG HL-DT-ST DVDRAM GSA-4163B i wszystko było w porządku lecz od jakiegoś miesiąca system (windows XP) myli ją z napędem CD.
Dokładnie wygląda to tak że w zakładce "Mój komputer" przy dysku E: (pod A: mam stacje dysków, C: dysk HD, D: nagrywarka CD, E: nagrywarka DVD) przestała pojawiać się ikona napędu DVD (ikona szarej skrzynki,nad nią płyta,na niej czarne tło z napisem DVD) i napis "stacja dysków DVD (E: ) a zaczeła ikona napędu CD(szary box i płyta) i napis "stacja dysków CD (E: ) .
System traktuje ten napęd jako CD mimo że po wejściu we właściwości pisze jak byk że jest to napęd/nagrywarka DVD i że działa poprawnie). Wydaje się że sama nagrywarka DVD jest sprawna, normalnie czyta wszelkie płyty DVD.
Problem jest upierdliwy o tyle że gdy chcę nagrać płytę DVD w nero - pojawia się informacja
http://img237.imageshack.us/my.php?i...problemeo4.jpg
z czego wnioskuje że nero nie widzi że posiadam nagrywarkę DVD przez pomylenie jej z CD
Próbowałem oczywiści wkładać różne czyste płyty więc to nie ich wina.
Odinstalowałem także nagrywarkę DVD i instalowałem ponownie, zainstalowałem sterowniki ASPI Problem pozostał.
Bardzo proszę o pomoc w rozwiązaniu tej sprawy
pozdrawiam
Odpowiedzi: 2
uppefilters lub lowerfilters - poszukać postów w archiwum. Dotyczą co prawda "niewidzenia" napędów w systemie, ale zastosowanie się do rad w tych postach zawartych, może przywrócić w prawidłowe rozpoznawanie poszczególnych napędów.
Najedz myszką na ikony dysków będziesz miał pełny opis
W NERO wybierasz na jakiej nagrywarce chcesz nagrywać
W NERO wybierasz na jakiej nagrywarce chcesz nagrywać
-
Oczywiście tak robię. Wybieram nagrywarkę E: DVD i wypal i zaraz potem wyskakuje załączone wcześniej okno
-
Pokaż to okno lub napisz co na nim jest
Strona 1 / 1