Problem przy wyborze karty graficznej!
Elo!
Mam kompa:
Procek: AMD Sempron 2 GHz
Płyta: Asus A7N8X E – deluxe
Ram: 512 MB DDR
Chce kupić kartę graficzną w rodzaju GeForca 6800! Czy to jest odpowiednia karta??? Co byście mi polecali:?:
Mam kompa:
Procek: AMD Sempron 2 GHz
Płyta: Asus A7N8X E – deluxe
Ram: 512 MB DDR
Chce kupić kartę graficzną w rodzaju GeForca 6800! Czy to jest odpowiednia karta??? Co byście mi polecali:?:
Odpowiedzi: 14
Wiecie, ja nie jestem nie wiadomo jakim specem od tych kart. Pytam się po to by mi udzielono pomocy. Dzięki wielkie,źe mnie tak nazywqacie ale dobra jest. Podrugie zobaczyłem ją i się spytałem czy jest dobra a wy "inteligenci" nie zrozumieliście pytania. Tylko piszecie,źe gówna kupuje.
GF6800XT modowalny na 16 potoków, 6 vertexów, czyli tak jak w pełnym GF6800GT – jedynie taktowanie jest niźsze. Link do przykładowej aukcji – Link.
Pogubiłem się! Powiedzmy źe chce kartę do 800zł (z seri GF 6)! Wieć co mi polecacie???
Zgadzam sie z tym bo sam kupilem 6600 GT ultimate z 22 miesieczna gwarancja za 400 zl a tak pozatym to te 256MB ktore tak bardzo chce nie jest wcale taie wazne,liczy sie tez taktowanie procka karty itp :P
Nicolahenko jesteś mistrzem jeśli chodzi o wyszukiwanie gniotów. Kup sobie lepiej R95550 z 128MB na pokładzie i zapomnij o 256MB, chyba źe masz na karte conajmniej 700–800zł.
EuleEule w tej cenie moźna poszukać Radeona X800XL, lub kupić GF6600GT lub X800GTO. Takźe moźna poszukać uźywanych kart z gwarancją, sporo osób sprzedaje mocne karty na AGP w atrakcyjnych cenach z powodu przesiadki na PCIExpress, nieraz moźna ładne perełki wyrwać.
EuleEule w tej cenie moźna poszukać Radeona X800XL, lub kupić GF6600GT lub X800GTO. Takźe moźna poszukać uźywanych kart z gwarancją, sporo osób sprzedaje mocne karty na AGP w atrakcyjnych cenach z powodu przesiadki na PCIExpress, nieraz moźna ładne perełki wyrwać.
Nicolahenko:No w sumie to mam z 200 złoty. Jeśli mi chcecie doradzićto najlepiej klarte na 256MB!!!
Ja zaproponuje ci Radeona 9550 za tą sume ... no moźe z 50 zł dołoźyć bedziesz musiał no i te 256MB bedziesz teź miał w tej cenie jak juź tak bardzo chcesz 8)
Nicolahenko ze tak zapytam... Masz jakie kolwiek pojecie o kartach graficznych ? Bo wybrales sobie kolejnego bubla. :lol:
I powiedz mi, po co Ci 256MB ram w tak slabych kartach, im by nawet 1GB ram nie pomoglo... W zupelnosci wystarczy 128,a kazda wieksza ilosc to zbyteczny dodatek, ktory tylko wiecej kosztuje i na nic sie nie przyda...
I powiedz mi, po co Ci 256MB ram w tak slabych kartach, im by nawet 1GB ram nie pomoglo... W zupelnosci wystarczy 128,a kazda wieksza ilosc to zbyteczny dodatek, ktory tylko wiecej kosztuje i na nic sie nie przyda...
No w sumie to mam z 200 złoty. Jeśli mi chcecie doradzićto najlepiej klarte na 256MB!!!
http://www.allegro.pl/item94894315_albatron_fx_5600_256mb_128bit_box_ideal.html Co wy na to???
I prosze o taką karte,źeby chodziła na takim kompie:
Procesor: Intel celeron (R)2,4GHz; taktowanie 2400Mhz
Socket478 Ram 256 DDR DIIM(266MHz).
Poprzednia karta graficzna:
nVIDIA GeForce4 MX440
nazwa procesora graficznego:NV17
typ magistrali:AGP
Czestotliwos taktowania graficz. 250MHz
––– | | ––– ––– | | ––– przetwornika Ramdac:350 MHz
Czy nie będzie się ta karta "źreć" z innymi podzespołami???!!!! prosze o odp.
Pozdro :lol:
http://www.allegro.pl/item94894315_albatron_fx_5600_256mb_128bit_box_ideal.html Co wy na to???
I prosze o taką karte,źeby chodziła na takim kompie:
Procesor: Intel celeron (R)2,4GHz; taktowanie 2400Mhz
Socket478 Ram 256 DDR DIIM(266MHz).
Poprzednia karta graficzna:
nVIDIA GeForce4 MX440
nazwa procesora graficznego:NV17
typ magistrali:AGP
Czestotliwos taktowania graficz. 250MHz
––– | | ––– ––– | | ––– przetwornika Ramdac:350 MHz
Czy nie będzie się ta karta "źreć" z innymi podzespołami???!!!! prosze o odp.
Pozdro :lol:
Nicolahenko:Powiedźcie mi czy dobrze robie kupując tą karte
GEFORCE FX 5500 256BIT 256MB 128BIT??
ZLE robisz, ta karta to gniot z niepotrzebnym, dodatkowym 128mb ramu. Ile masz kasy na grafike?
leszczynsky, Wiit – doradzajcie dalej EuleEule zakup karty na PCI–E to se bedzie nia mogl w piecu napalic :lol:
No szczeźe mówiąc to 750zł na GF6800 to mało... ale ja zaproponuję to:
http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=24977
http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=24977
Powiedźcie mi czy dobrze robie kupując tą karte
I chciałbym jeszcze dokupić ramy , 512Mb RAM DDR DIIM (266MHz) ,ale trudno dostać więc poczekam jeszcze troszke.Jak by ktoś miał prosze o kontakt na gadu.
I chciałbym jeszcze dokupić ramy , 512Mb RAM DDR DIIM (266MHz) ,ale trudno dostać więc poczekam jeszcze troszke.Jak by ktoś miał prosze o kontakt na gadu.
no szczególnie do gier mi jest potrzebna a cena do 750zł!
a ja bym polecił taka kartę: Sapphire X800 GTO 256MB 256bit PCI–E i tyle bo jest lepsza
a i jeszcze zaleźy do czego Ci ona jest potrzebna ??
a i jeszcze zaleźy do czego Ci ona jest potrzebna ??
no to kupuj karte rodzaju gf6800... Moźe byś był łaskawy podać cene bo jak moźna zauwaźyć ceny poszczególnych modeli 6800 róznią się od siebie całkiem sporo :lol: