problem przy polaczeniu komputera stacjonarnego z laptopem
witam, mam problem, niedawno zakupilem sobie laptopa, i chcialbym go podlaczyc do komputera stacjonarnego na ktorym mam neostrade, przeczytalem mnostwo artykulow, sprowadzilem ze 3 znajomych i nikt mi nie pomogl, mianowicie nie moge zrobic sieci:/ zakupilem odpowiedni kabel skrosowany(szukalem na necie, to napewno dobry kabel) i po wielkich przejsciach jedyne co udalo mi sie uzyskac to to ze stacjonarny widzi laptopa, widzi jego udostepnione pliki i moge je sobie kopiowac, ale w przypadku laptopa lipa, nie moge nic odebrac, nie wysyla pinga, ale o dziwo widzi stacjonarny w grupie roboczej, co z tego jak tylko moge sobie zobaczyc ikonke Stacjonarny i nic z tym nie zrobie, chcialbym to skonfigurowac tak zeby na laptopie byla tez siec no i zeby neo mi na nim chodzila:) jezeli chodzi o ustawienia w stacjonarnym to mam go na ip: 192.168.0.3 i maske 255.255.255.0, a w laptopie ip 192.168.0.2 (maska ta sama), pliki i drukarki mam na obu udostepnione, w narzedziach administracyjnych tez mam poudostepniane, zapore windowsa wylaczylem(windows xp home edition). robilem konfiguracje sieci w domu lub malej firmie jako ze lacze sie z internetem za pomocy innego komputera w mojej sieci(co z tego jak sieci nie mam), probowalem ustawiac bramki i dnsy, i nic a nic. Jakby ktos wiedzial co z tym zrobic, lub chcial ze mna pokombinowac to niech pisze na moje gg : 5140559, prosze o pomoc:)
Odpowiedzi: 1
Czytałeś przyklejone tematy ??
Strona 1 / 1