Problem przy instalacji XP (pełny format dysku)

Instaluje xp proffessional,bla bla, zatwierdzam licencję...usuwam wszystkie partycje i tworze dwie świeźe, następnie formatuję w FAT–cie partycję C i instalator zaczyna kopiować pliki. Po skopiowaniu plików restart.........i kupa. Pisze źe nie ma systemu i nie mogę przeprowadzić dalszej instalacji. PPPPrrrooszĘĘĘ o pomoc. Wcześniej nie miałem źadnych problemów z instalacją. Płytka jest w porządku (uźywałem ja z 30 razy). Moze chodzi o MBR, ale jak dałem na naprawę (R – podczas instalacji) i wpisałem fixmbr, to nic nie dało. Jestem troche wkurzony. PLLEEEAAASSSEEEEE !! :evil:

Odpowiedzi: 3

Spróbować moźesz uźyć Ranish Partition Menager–a – zdjąć i utworzyć partycje za jego pomocą. Jest szansa, źe to da efekt.
Rebe
Dodano
16.05.2004 20:30:57
Dodam jeszcze, źe równieź Win 98 ME nie dz sie zainstalować, A co ciekawe, źe linux Mandrake 10 Community instaluje sie bez najmniejszego mrugnięcia oczka. Powiem jeszcze, źe u kumpla jest to samo czyli wykluczam awarię sprzętu (grafika, sieciówka,itd) Problem tkwi w dysku twardym (samsung 40 GB). Wcześniej program Partition Magic komunikował mi error 117 (chyba taki był nr.) i nie chciał sie uruchomić (Partition M.)Podsumowując: Coś jest nie tak z dyskiem – windy się nie chca instalować, a linux – beproblemowo.

Z góry dziękuję za konkretne i te mniej konkretne odpowiedzi. :D
Marioszka
Dodano
16.05.2004 20:17:27
Sprawdź w archiwum , jako słów kluczowych moźesz uźyć:
pamięć+instalacji+bsod+restart
dział : XP
Seeker
Dodano
15.05.2004 13:36:32
Marioszka
Dodano: