problem przy instalacji xp –niebieski ekran przy restarcie

Witam, mam niemały problem otóź na moim komputerze nie da rady zainstalowac xp'ka, co sie dzieje? no wiec uruchamia sie instalacja wstepna i wszystko ladnie pieknie idzie do momentu 1go restartu po czym wywala niebieski ekran i wypisuje ze wystapil blad ze sterownikami.

formatowalem dysk i zmienialem format plikow, próbowalem tez instalowac jako nakladke pod 98se i 2k prof, nic to nie dalo...
poczatkowo olałem to i zainstalowalem spowrotem 98se jednak teraz pojawilo sie duzo programow dzialajacych wylacznie pod xp...

czy ktos jest w stanie pomóc? lub jakos wyjasnic co z tym fantem zrobic

aaa moja konfiguracja sprzetowa to:

–procesor intel celeron D 2.26GHz
–plyta glowna msi 848p
–k.graficzna ati radeon 9550

reszta chyba nie potrzebna...

jesli taki temat juz istnieje to bardzo przepraszam i prosilbym o nakierowanie

z góry dziekuje za rozpatrzenie tematu :)

Odpowiedzi: 1

w sumie zle napisalem... wypisuje ze jest blad ze zgodnoscia sprzetu czy cos takiego nie pamietam dokladnie... chodzilo mw o to ze nie mogl wczytac sterownika i uruchomic systemu...

a teraz nie moge wlaczyc instalacji i zobaczyc co tam dokladnie jest napisane bo znowu wywali ten error i juz nie odpale kompa chyba ze z formatem

witam ponownie...

udalo mi sie podpiac dysk z zainstalowanym systemem winxp wiem co to za blad (0x0000007b)

poczytalem, popatrzylem ii... wiem tyle samo co wczesniej :roll:

wykluczam jakąkolwiek wade dysku bo na innym sprzecie (z tym dyskiem) śmiga system.

sprzet, jedynie karta graficzna jest podpieta wyłączyłem cos tam w biosie.. nic to nie dalo...

wydaje mi sie ze potrzeba innych sterownikow do plyty glownej, czy procesora...

uaktualnilem biosa, wczytalem podstawowe ustawienia –nic sie nie zmienilo

ktos moze mi cos poradzic? rozumiem ze trzeba bedzie sformatowac caluski dysk i zainstalowac od nowa system... pierwszy restart, wywali blad i co dalej? ;/
marionez
Dodano
17.02.2006 15:05:09
marionez
Dodano:
17.02.2006 14:42:15
Komentarzy:
1
Strona 1 / 1