Problem przy instalacji windowsa
Mam mały problem przy instalacji windowsa. Wszytskie pliki sie ładują ale gdy trzeba wybrac dyska na instalacje windowsa wyskakuje tylko jedna partycja C o wielkości całego dysku i nieda się zainstalować... :(
Z góry dziękuję za pomoc.... :wink:
Z góry dziękuję za pomoc.... :wink:
Odpowiedzi: 8
@pacza31:
jedno krótkie pytanie: a masz CHOCIAŻ JEDNĄ partycję PODSTAWOWĄ – AKTYWNĄ ?? (bo jeśli nie – to a się nie dziwię źe Win chce sobie przepartycjonować dysk....)
@msutok:
jeśli Twoim zdaniem wyłączenie – włączenie komputera jest sposobem na ZRESETOWANIE BIOSa (który jak mnie pamięć nie myli – z załoźenia jest pamięcią nieulotną), to ja cię BŁAGAM : nie podawaj juź więcej źadnych UNIWERSALNYCH sposobów na cokolwiek !!
jedno krótkie pytanie: a masz CHOCIAŻ JEDNĄ partycję PODSTAWOWĄ – AKTYWNĄ ?? (bo jeśli nie – to a się nie dziwię źe Win chce sobie przepartycjonować dysk....)
@msutok:
jeśli Twoim zdaniem wyłączenie – włączenie komputera jest sposobem na ZRESETOWANIE BIOSa (który jak mnie pamięć nie myli – z załoźenia jest pamięcią nieulotną), to ja cię BŁAGAM : nie podawaj juź więcej źadnych UNIWERSALNYCH sposobów na cokolwiek !!
Po pierwsze uwaga techniczna – przycisk "zmień" dostępny w panelu Twoich postów pozwala na edycję juź napisanego tekstu i ew. dopisanie do niego tego, o czym isę zapomniało.
Pisanie postu pod postem ani ładne nie jest, ani dopuszczalne.
Ad rem:
A co ten reset BIOS–u – moźna dyskutować nad ilością sposobów – ma wspólnego z opisanym problemem?
Przypomnę ci – dotyczy on niewłaściwego , wg. Autora, rozpoznawania ilości i wielkości partycji na dyksu.
Pisanie postu pod postem ani ładne nie jest, ani dopuszczalne.
Ad rem:
A co ten reset BIOS–u – moźna dyskutować nad ilością sposobów – ma wspólnego z opisanym problemem?
Przypomnę ci – dotyczy on niewłaściwego , wg. Autora, rozpoznawania ilości i wielkości partycji na dyksu.
Na zrestartowanie biosa są 2 sposoby.
I sposób:
– włącz komputer.Po uruchomieniu naciśnij i przytrzymaj przez 5 sekund przycisk zasilania(ten do włączania komputera)aź komputer się wyłączy.
– Odczekaj 10 sekund i jeszcze raz włącz komputer.
– Jeśli to nie zadziała powtórz to jeszcze raz lub dwa.
P.S.Jeśli to nie zadziała podam ci drugi uniwersalny
sposób.
I sposób:
– włącz komputer.Po uruchomieniu naciśnij i przytrzymaj przez 5 sekund przycisk zasilania(ten do włączania komputera)aź komputer się wyłączy.
– Odczekaj 10 sekund i jeszcze raz włącz komputer.
– Jeśli to nie zadziała powtórz to jeszcze raz lub dwa.
P.S.Jeśli to nie zadziała podam ci drugi uniwersalny
sposób.
:idea: normalnie nie da się tego zrobić ale trzeba zrestartować biosa
msutok:Musisz ustawić dyski w BIOS–ie.
Mógłbyś to rozwinąć ?
Musisz ustawić dyski w BIOS–ie.
pacza31 – a moze jednak tak po boźemu zaczniesz:
Dysk 80, na którym było 6 partycji. Tyle wiadomo.
Co juź zrobiłeś? Jakoś bowiem wychodzi mi, źe udało Ci się czymś te partycje zdjąć – czym ?
Sprawdziłęś choćby fdiskiem z w9x czy innym Ranishem jaka jest obecna struktura logiczna dysku – czy rzeczywiście jest nadal podzielony, czy jednak udało Ci się partycje zdjąć ?
Bez tkaich informacji zostaje tylko uznać, źe .instalator mówi prawdę i partycja jest jedna, a w dodatku pewnie niesormatowana.
Dysk 80, na którym było 6 partycji. Tyle wiadomo.
Co juź zrobiłeś? Jakoś bowiem wychodzi mi, źe udało Ci się czymś te partycje zdjąć – czym ?
Sprawdziłęś choćby fdiskiem z w9x czy innym Ranishem jaka jest obecna struktura logiczna dysku – czy rzeczywiście jest nadal podzielony, czy jednak udało Ci się partycje zdjąć ?
Bez tkaich informacji zostaje tylko uznać, źe .instalator mówi prawdę i partycja jest jedna, a w dodatku pewnie niesormatowana.
Mam dysk 80 giga podzielony na 6 partycji a przy instalacji windowsa wyskakuje jedna partycja C;\80.000 mega.
Zawsze jak instalowałem windowsa wszystko było ok.
AMD Athlon 2500+
2.19 GHz, 256 MB RAM
Microsoft Windows XP Professional
Dodatek Service Pack 2
# Zmień avatar na taki, który mieści się w normach.
Bobi
Zawsze jak instalowałem windowsa wszystko było ok.
AMD Athlon 2500+
2.19 GHz, 256 MB RAM
Microsoft Windows XP Professional
Dodatek Service Pack 2
# Zmień avatar na taki, który mieści się w normach.
Bobi
Strona 1 / 1