Problem, proszę o pomoc
Witam!
Postanowiłem jeszcze raz zabrać się za połączenie dwóch komputerów kablem skrosowanym i udało się! Tylko w Starcrafcie komputery się nie widzą:(
Postanowiłem, źe udostępnie bratu internet, więc zabrałem się za czytanie przyklejonego tematu. I tu zaczyna się mój problem. Moja karta, która łączy mnie z internetem ma IP 192.168.0.14 i kiedy załącze udostępnianie połączenia, sieć po prostu mi nie działa.
Oczywiście, dodałem ów wpis do rejestru, ale nic z tego, na tym moja wiedza się kończy.
Z góry wielkie dzięki!
Pozdrawiam.
Postanowiłem jeszcze raz zabrać się za połączenie dwóch komputerów kablem skrosowanym i udało się! Tylko w Starcrafcie komputery się nie widzą:(
Postanowiłem, źe udostępnie bratu internet, więc zabrałem się za czytanie przyklejonego tematu. I tu zaczyna się mój problem. Moja karta, która łączy mnie z internetem ma IP 192.168.0.14 i kiedy załącze udostępnianie połączenia, sieć po prostu mi nie działa.
Oczywiście, dodałem ów wpis do rejestru, ale nic z tego, na tym moja wiedza się kończy.
– Serwera, czyli karty sieciowej, która łączy mój komputer z bratem, a nie tej łączącej z internetem?We wpisie BackupIPAddress (UWAGA: Jeśli brak tego wpisu w rejestrze, naleźy go utworzyć we wskazanym miejscu jako wartość ciągu. Nixtone)
wpisujemy nowy adres IP serwera (np. 10.0.0.1).
Z góry wielkie dzięki!
Pozdrawiam.
Odpowiedzi: 3
Jesli IPX zainstalowany, nie powinno byc problemow z gra. UDP to protokol i w StarCrafcie (od chyba 1.08 lub 1.09) umozliwia gre bez IPXa. To sie wybiera w Multiplayer.Naczelny:IPX zainstalowany. Cóź to UDP?
Moze firewall blokuje ?
Firewall wyłączony.
Jaki rodzaj polaczenia wybierasz w StarCrafcie ? Albo doinstaluj do XP protokol IPX, albo uzywaj/wybierz UDP.
IPX zainstalowany. Cóź to UDP?
BTW: Internet mi juź działa, mimo udostępniania połączenia, czy działa bratu sprawdze rano. Dzięki Wielmoźny EL:)
EDIT: Działa juź NET na drugim kompie. Dzięki!
Moze firewall blokuje ?Naczelny:Tylko w Starcrafcie komputery się nie widzą:(
Jaki rodzaj polaczenia wybierasz w StarCrafcie ? Albo doinstaluj do XP protokol IPX, albo uzywaj/wybierz UDP.
Tak, karty laczacej Cie z bratem. Skoro pierwsza karta ma ten "kolizyjny" adres, nalezy zmienic adresacje drugiej i oczywiscie drugiego kompa. Skoro karta druga nie moze miec 192.168.0.1 zmieniamy na inny IP i w przykladzie podalem 10.0.0.1Naczelny:Oczywiście, dodałem ów wpis do rejestru, ale nic z tego, na tym moja wiedza się kończy.– Serwera, czyli karty sieciowej, która łączy mój komputer z bratem, a nie tej łączącej z internetem?We wpisie BackupIPAddress (UWAGA: Jeśli brak tego wpisu w rejestrze, naleźy go utworzyć we wskazanym miejscu jako wartość ciągu. Nixtone)
wpisujemy nowy adres IP serwera (np. 10.0.0.1).
Ten wlasnie IP wpisujemy zarowno w rejestrze jak i pozniej we wlasciwosciach polaczenia – zamiast ustawionego przez ICS 192.168.0.1
Strona 1 / 1