Problem po wyłączeniu Zapory XP
Moj problem dotyczy zapory w XP. Gdy zapora jest włączona internet chodzi i jest ok ale np. miewam problemy z łączeniem sie na programie DC++ Chciałem wyłączyć zaporę bo wyczytałem na jakimś forum, źe "ta z XP tylko przeszkadza uźytkownikowi i nic poza tym nie robi". Moj antywirus i firewall to Avast. Gdy wyłącze tą zaporę komputer chodzi jakies 5–10 min. po czy się wiesza i bardzo muli, idzie tylko przęłączać kombinacją klawiszy ALT+TAB okna które są uruchomione, i nic po za tym. :( Czy jest na to jakaś rada?? Aby wyłączyć zaporę XP i źeby wszystko chodziło normalnie??
Proszę o odpowiedz, z góry dzięki.
Proszę o odpowiedz, z góry dzięki.
Odpowiedzi: 3
Nie uźywam tego klienta p2p, ale prawdopodobnie on jest przyczyną, ogranicz UP/DL. W Menedźerze zadań zobacz co poźera CPU i/lub pamięć, moźe wyłącz zapisywanie logów w Avaście.
Jeśli chodzi o Avasta to wersja: Avast 4 Professional Edition zarejestrowany z roczną licencją oryginał kupiony w Media Markt. Ale wracając do Zapory XP. Skoro naprawdę jest taka dobra to zostawie ją włączoną, ale chodzi mi o sam fakt, ze jak ją wyłączam to komp sie wiesza. Czy jest na to jakaś rada??
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Wroc wiec na tamto forum i napisz takiemu "pomocnikowi", zeby sie wypałował z takimi "doradami". Firewall systemowy jest bardzo dobrym programem. A przeszkadza tylko temu uzytkownikowi, ktory ma dwie lewe rece i pol mozgu.Pablo_18Kce:Chciałem wyłączyć zaporę bo wyczytałem na jakimś forum, źe "ta z XP tylko przeszkadza uźytkownikowi i nic poza tym nie robi".
Blad w rozumowaniu. Jesli Twoj Avast jest wersja free, nie ma mowy o firewallu. To tylko antywirus.Pablo_18Kce:Moj antywirus i firewall to Avast.
Wylaczasz systemowa zapore i system jest bez zadnej ochrony. Laduja sie smiecie ktore zamulaja Ci system.Pablo_18Kce:Gdy wyłącze tą zaporę komputer chodzi jakies 5–10 min. po czy się wiesza i bardzo muli
Strona 1 / 1