problem po nowej instlacji systemu

Witam
Mam taki problem. Otoz moj komputer nie chodzil juz dosyc dobrze wiec postanowilam zainstalowac na nowo system. Po zainstalowaniu systemu komputer chodzil ok dopoki nie podlaczylam go do internetu. Po pierwsze zainstalowalam sp2 gdyz wchodzilo do kompa pelno wirusow a szczegolnie gdy weszlam na strone windows update. Ale po zainstalowaniu sp2 internet albo sie rozlaczal co chwilke albo nie chcial sie laczyc. Wiec odinstalowalam sp2. I odinstalowaniu sp2 znow problemy typu pojawiajacych sie co chwile jakis wiadomosci ze mam spy albo jakis inny "syf" na kompie i ze mam wejsc na jakas stronke tam podana sciagnac program i gl zalaczyc (ale oczywiscie tego nie robie). Tylko bardzo to denerwuje mnie bo wyskakuje to co minute. A do tego internet albo znow sie sam rozlacza albo "znika" ma minute a potem znow jest. Szczerze myslalam ze wiem jak instalowac system i zrobic zeby wszystko chodzilo. Nie wiem juz jak mam zainstalowac system i co zrobic bo nie mam juz pomyslow. Dzis juz instalowalam system chyba ze 4 razy i rozne rzeczy w nim zmienialam zeby to chodzilo ale cale moje wysilki na nic. Jezeli ktos mi bedzie w stanie pomoc to prosze o nia.

Odpowiedzi: 2

Dokładnie, warto przed podłączeniem internetu zainstalować Firewalla np. "Zone Alarm" lub "Sygate Personal Firewall", na dokładke polecam "Spybot Search&Destroy" oprócz usuwania trojanów i innego świństwa posiada opcje śledzenia zmian w rejestrze i przechwytywania IE. Taki zestaw zapewnia niezłą ochrone i jest darmowy.
spiderko
Dodano
02.08.2005 02:09:33
obawiam się , źe na 4–ym moźesz nie skończyć .. .
jeśli rezygnujesz z sp2 to upewnij się źe jest włączona zapora Windowsa ( w sp1 nie jest domyślnie włączona) lub przynajmniej firewall innego producenta, dopiero wtedy moźesz w ogóle łączyć się z netem. W przeciwnym wypadku czas na zainfekowanie systemu wynosi średnio od 8 min. (szybkie łącze) do 14 min. , objawem infekcji są róźne dziwne komunikaty, ostrzeźenia , zaproszenia do odwiedzania róźnych stronek oraz niestabilność systemu, spowolnienie.
Jeśli zainstalujesz na czysto system , włączysz firewall i zainstalujesz antywirusa oraz Microsoft Antispyware i wejdziesz do sieci – nie powinieneś mieć podobnych problemow. Gdybyś pezesiadł się z IE na Opere, Firefox, byłbyś bezpieczniejszy jeszcze bardziej, zachowując ostroźność moźesz więcej nie formatować dysku,
3–i rok i system smiga jak nowy i to bez reinstalacji .
lucy
Dodano
02.08.2005 00:28:52
CRAZY_ANGEL
Dodano:
01.08.2005 21:48:02
Komentarzy:
2
Strona 1 / 1