problem nowy komputer..

Witam, 4 dni temu zakupiłem nowy komputer Core 2 duo e4500 2gb patriot dual 800 mhz 250 gb seagate 16mb Asus P5K SE s.775 P35 gigabyte geforce 8500 gt 256 mb ddr3 zasilacz neotec maximus 440 w problem polega na tym iż raz na 3-4 załączenia komputera nie dzieje się nic monitor jest w stanie wyczekiwania, natomiast słychać jak dysk i zasilacz pracują, ta sama sytuacja po resecie. Problem rozwiązuje się gdy wyłączę zasilacz następnie załączę go na nowo jednak bior wywala komunikat "overclocking failed please enter setup to reconfigure your system press F1 to enter bios press F2 to set default configuration" po wciśnięciu F2 komp odpala się normalnie. Dodam iż za każdym razem przy odpalaniu kompa występuje komunikat "adapter 1 No hard disc is detected" komp jest nowy nic nie było w biosie zmieniane poza kolejnością bootowania przy starcie. Ktoś ma jakiś pomysł z czym może być problem? Zawsze mogę oddać komp do serwisu ale być może ktoś się już z tym spotkał i byłoby to niepotrzebne. Pozdrawiam.

Odpowiedzi: 4

zauktualizowałem Biosa i problem zniknął to tak w ramach informacji dla innych forumowiczów którzy będą mieli ten sam problem teraz problemy są z myszką bezprzewodową firmy microsoft ... ruszam a wskaźnik tnie jak nie wiem baterie nowe urządzenie wykryte poprawnie przez tydzień było ok ale już coś nie pali ale zobaczymy możze uda się to jakoś naprawić pozdrawiam
mypumas
Dodano
20.03.2008 10:05:12
Powiedziałbym panu, żeby takie mądrości schował sobie w kieszeń a kompa odniósłbym do sklepu. A ten charakterystyczny "beep" czyli jeden krótki, oznacza, ze z kompem wszystko w porządku. każdy inny sygnał, jak również jego brak - to pierwszy symptom kłopotów. W Twojej sytuacji - po 4 dniach użytkowania - nie marnowałbym kasy na telefony, tylko odniósł całość do natychmiastowego przeglądu.
XanTyp
Dodano
12.03.2008 23:46:12
nic nie było kręcone ma tak od nowości edit: zauważyłem że w przypadku kiedy występuje błąd nie słychać przy załączaniu komputera takiego dźwięku 'bep' który jest charakterystyczny zaraz po załączeniu. edit2: po telfonie do serwisu pan powiedział że mam zaktualizować bios, jak to nic nie da to będzie wymiana płyty.
mypumas
Dodano
12.03.2008 16:56:01
A czy bawiłeś się w podkręcanie??
@Biały
Dodano
12.03.2008 16:47:46
mypumas
Dodano:
12.03.2008 16:29:33
Komentarzy:
4