Problem na xp
Cze.. Mam wielki problem, siostra cos namieszala mi na kompie i nie moge wogole teraz odpalic. Sprawa wyglada następująco. Przy ładowanie się systemu xp wyskakuje niebieskie tlo z jakimis napisami, ktorych nie da sie przeczytac bo odrazu komp się wyłancza, w trybie awaryjnym (z wierszem polecen), "odobra konfiguracja" tez nie działa. Myśle ze to moze być blaster albo jakiś inny virus bo nie miałem antyvirusa, ale podejrzewam pamięc kompa. Czy ktoś się z tym spotkał? Moźe ktoś pomoźe?? Dzięki :)
Odpowiedzi: 4
raider:Cze.. chyba nie zrozumiałeś mnie, mowiłem ze nie moge wcale odpalić kompa wiec jak mam wejsc np w panel sterowania Czekam na kolejne rady
Myślełem, źe moźesz wejśc do trybu awaryjnego.
W takim wypadku zostaje ci tylko naprawa systemu. Uruchom instalację z płyty i w jednym momencie będzie opcja naprawy (uruchamia się klawiszem R), albo nadinstaluj system na ten uszkodzony.
raider:...w trybie awaryjnym (z wierszem polecen), "odobra konfiguracja" tez nie działa...
raider:...mowiłem ze nie moge wcale odpalić kompa wiec jak mam wejsc np w panel sterowania...
SLAY3R:W trybie awaryjnym wejdź do panelu sterowania...
Cze.. chyba nie zrozumiałeś mnie, mowiłem ze nie moge wcale odpalić kompa wiec jak mam wejsc np w panel sterowania Czekam na kolejne rady
W trybie awaryjnym wejdź do panelu sterowania/narzędzia administracyjne/podgląd zdarzeń tam bedzie pisać jaki to błąd. Przedstaw go na forum.
Albo prawym na mój komp/właściwości/zakładka zaawansowane/w części uruchamianie i odzyskiwanie kliknij ustawienia/odznacz uruchom ponownie.
Teraz uruchom kompa normalnie, jak pojawi się błąd na niebieskim tle to spisz co tam pisze i zapodaj na forum.
Albo prawym na mój komp/właściwości/zakładka zaawansowane/w części uruchamianie i odzyskiwanie kliknij ustawienia/odznacz uruchom ponownie.
Teraz uruchom kompa normalnie, jak pojawi się błąd na niebieskim tle to spisz co tam pisze i zapodaj na forum.
Strona 1 / 1