Problem (Moźesz teraz bezpiecznie....)

Witam.
Do wczoraj komp chodzil mi OK. a tu nagle przy gaszeniu monit! Moźesz teraz bezpiecznie wyłączyc komputer najdalej kilka dni temu przeglądałem posty na ten temat i nie przypuszczałem źe mnie to spotka, do tej pory było normalnie.Próbawałem róźnych sztuczek opisanych w postach i nic.Nie jestem pewien ale instalowałem bootvisa tak na próbe(co mnie skusiło?)i to chyba jego sprawka bo jak wszedłem do BIOS–u to w POWER MENAGMENT acpi było na Disable włączyłem spowrotem ale bez rezultatów, moźe ma ktoś jakiś pomysł? (Bootvisa juz wyźuciłem).
A ha jeśli dobrze pamiętam to w menadźer urządeń/urządzenia systemowe miałem ACPI ,teraz znikło.

Odpowiedzi: 11

Gassy:
Klik prawym na pulit (oczywiscie jako admin) i wlasciwosci > zakladka wygaszacz ekranu – tam klik na zasilanie > AMP i zaznacz opcje w tym kwadracie... :!: Jezeli to nie pomaga, ja bym juz robil instalke, bo to jest tylko jedna rzecz, ktora ci sie spieprzyla... Ale jak chcesz (przypominam ze to tylko komputer...)
Dzieki ,ale wczoraj chcialem skozystac z opcji naprawy systemu i nie dalo sie tego zrobi przy wlanczonej w biosie funkcji ACPI WYWALALO MI INSTALATORA i pokazywal sie niebieski ekran z komunikatem ze moj bios nie obsluguje ACPI i ze musze uaktualnic bios .Uaktualnilem bios do najnowszej wersji i dalej to samo.Zainstalowalem system z wylaczona w bios ACPI ,ale problem jest nadal teraz przy wylanczaniu slychac w kompie charakterystyczny klik wylaczenia,ale obraz sie zawiesza i juz nawet nie pokazuje ekranu "mozna teraz bezpiecznie wylaczyc komputer" Pomocy!!! po za tym system funkcjonuje dobrze. A ha przy wylanczaniu pokazuje sie okno ze program explorer.exe nie odpowiada i trzeba konczyc go recznie(zakoncz teraz),potem jest jeszcze jedno okno z programem ,ale on juz sie konczy sam.
malymulpepe
Dodano
21.12.2003 14:33:50
Klik prawym na pulit (oczywiscie jako admin) i wlasciwosci > zakladka wygaszacz ekranu – tam klik na zasilanie > AMP i zaznacz opcje w tym kwadracie... :!: Jezeli to nie pomaga, ja bym juz robil instalke, bo to jest tylko jedna rzecz, ktora ci sie spieprzyla... Ale jak chcesz (przypominam ze to tylko komputer...)
Gassy
Dodano
19.12.2003 12:08:42
a moze 4 sek :?:
jeszcze sie nie spotkalem by trwalo to dluzej ale wiadomo nigdy nie wiesz wszystiego

ja sie wypisuje nie mam pojecia pierwszy raz sie z takim czyms spotkalem

pisz na innych forach o tym np:

http://lanpage.xo.pl/forum/
http://windows.home.pl/forum/
http://forumxp.mojewww.com/

itd
nie szukaj w jednym miejscu

good look :idea:
p481o
Dodano
18.12.2003 23:41:28
A moźe ktoś wie jak przywrócic w usługach tą usługe?
Bo teraz nie ma jej na liście usług. :?:
malymulpepe
Dodano
18.12.2003 23:38:36
Gagman:
A moźe przywracania systemu spróbuj, skoro wcześniej było ok...
Jako pierwsz co próbowałem zrobić to przywracanie systemu i ździwiłem się bo poraz pierwszy miałem komunikat źe źadne zmiany nie zostały wprowadzone i przywracanie niepowiodło się ,a zawsze było to z powodzeniem.
malymulpepe
Dodano
18.12.2003 23:28:51
I jeszcze jedno w niektórych postach czytalem źe podczas wyświetlania komunikatu trzeba przytrzymać ok. 10 sek. przycisk Power źeby się komp wyłaczył. U mnie po 5 sek. trzymania włancza sie spowrotem i musze wyłanczyć go z sieci.
malymulpepe
Dodano
18.12.2003 23:24:28
A moźe przywracania systemu spróbuj, skoro wcześniej było ok...
Gagman
Dodano
18.12.2003 23:23:31
p481o:
...Próbawałem róźnych sztuczek opisanych w postach i nic...

co dokladnie probowales robic :?:
jakich sztuczek :?:

tymczasem :idea:
Oprócz próby uruchomienia usługi to i zmiany w rejestrze , grzebanie w BIOS ,naprawa systemu,wlanczanie APM,szukałem tez wirusa NAV–em i nic,najleprze jest to źe jak programem jv16 PowerTools próbuje porównać stan rejestru to nic mu z tego nie wychodzi nie moźe skończyć analizowania.Jestem prawie pewien źe wszystko spie...ł BootVis.A system chodziłmi tak pięknie!!!( do wczoraj Q) Moźe masz jakieś innepropozycje?
malymulpepe
Dodano
18.12.2003 23:18:28
...Próbawałem róźnych sztuczek opisanych w postach i nic...

co dokladnie probowales robic :?:
jakich sztuczek :?:

tymczasem :idea:
p481o
Dodano
18.12.2003 23:05:00
Gassy:
TO sprobuj zainstalowac te usluge...
Hmm...próbowałem juź na początku,ale niema teraz takiej usługi a prawie jestem pewien źe była.
Ponowna instalka XP nie wchodzi w gre nic nie dała.
malymulpepe
Dodano
18.12.2003 21:27:43
TO sprobuj zainstalowac te usluge...
Gassy
Dodano
18.12.2003 21:19:50
malymulpepe
Dodano:
18.12.2003 20:08:54
Komentarzy:
11