PROBLEM : konta uźytkowników a ograniczanie dostępu...

:?: Wiatm!
nie znalazłem w archiwum tego konkrertnwgo problemu !!! zatem mam pytanie:
w XP PRO dodałem konta uźytkownikom (jest 1 admin, 1 zaawansowany, jeden ograniczony i 1 gość). Powstaje problem – jak NIE BĘDĄC PODŁĄCZONY DO SIECI ograniczyć dostęp do dwóch partycji na róźnych dyskach tylko i wyłącznie dla 2 kont–gościa i ograniczonego???

Z góry dzięuję za pomoc
pozdrawiam ADAM

Odpowiedzi: 4

Gelip:
A moźe byś tak najpierw zmienił sposób udostępniania plików w opcjach folderów.
Widze ze Adam cos slabo sobie radzi i dlatego wyjatkowo dopowiem – trzeba odznaczyc (usunac ptaszka) przy "uzyj prostego udostepniania plikow..." w np. oknie Moj komputer, menu Narzedzia, Opcje folderow, Widok. Po tej zmianie pojawi sie obok "Udostepnianie" dodatkowe "i Zabezpieczenia".
EL NINO
Dodano
03.10.2004 00:00:11
To juź było kilka razy. A moźe byś tak najpierw zmienił sposób udostępniania plików w opcjach folderów.
Gelip
Dodano
02.10.2004 20:15:43
ok, mam NTFS ale w oknie udostępnianie i zabezpieczenia nie mam zakładki zabezpieczenia a jedynie udostępnianie! moze stąd mój problem??? czy ja czytać nie umiem czy moze tak być, a moźe źle szukam??? w zakładce udostepnianie mam dwa podokna– udostepnianie lolalne(nic mi przeciaź nie da ja chce całę partycje a nie moje dokumenty) i drugie udostepnianie w siecie.
PODKREŚLAM NIE MAM SIECI!
hmm co zrobić??? czekam na dalsze wskazówki od miłych osób...
pozdrawiam Adam
adam_a5
Dodano
02.10.2004 18:32:38
Aby to zrobic, trzeba miec te dyski/partycje sformatowane w systemie NTFS. Wtedy tez po kliku prawym myszy na miejscu do ktorego chcesz ograniczyc dostep, znajdziesz Udostepnianie i zabezpieczenia. W zakladce Zabezpieczenia zrobisz co chcesz.
Natomiast przy FAT32 tylko dodatkowym softem. Jakim ? Tu –> http://www.centrumxp.pl/forum/search.php jest wszystko.
EL NINO
Dodano
02.10.2004 17:27:28
adam_a5
Dodano:
02.10.2004 17:17:41
Komentarzy:
4
Strona 1 / 1