PROBLEM : konta uźytkowników a ograniczanie dostępu...
:?: Wiatm!
nie znalazłem w archiwum tego konkrertnwgo problemu !!! zatem mam pytanie:
w XP PRO dodałem konta uźytkownikom (jest 1 admin, 1 zaawansowany, jeden ograniczony i 1 gość). Powstaje problem – jak NIE BĘDĄC PODŁĄCZONY DO SIECI ograniczyć dostęp do dwóch partycji na róźnych dyskach tylko i wyłącznie dla 2 kont–gościa i ograniczonego???
Z góry dzięuję za pomoc
pozdrawiam ADAM
nie znalazłem w archiwum tego konkrertnwgo problemu !!! zatem mam pytanie:
w XP PRO dodałem konta uźytkownikom (jest 1 admin, 1 zaawansowany, jeden ograniczony i 1 gość). Powstaje problem – jak NIE BĘDĄC PODŁĄCZONY DO SIECI ograniczyć dostęp do dwóch partycji na róźnych dyskach tylko i wyłącznie dla 2 kont–gościa i ograniczonego???
Z góry dzięuję za pomoc
pozdrawiam ADAM
Odpowiedzi: 4
Widze ze Adam cos slabo sobie radzi i dlatego wyjatkowo dopowiem – trzeba odznaczyc (usunac ptaszka) przy "uzyj prostego udostepniania plikow..." w np. oknie Moj komputer, menu Narzedzia, Opcje folderow, Widok. Po tej zmianie pojawi sie obok "Udostepnianie" dodatkowe "i Zabezpieczenia".Gelip:A moźe byś tak najpierw zmienił sposób udostępniania plików w opcjach folderów.
To juź było kilka razy. A moźe byś tak najpierw zmienił sposób udostępniania plików w opcjach folderów.
ok, mam NTFS ale w oknie udostępnianie i zabezpieczenia nie mam zakładki zabezpieczenia a jedynie udostępnianie! moze stąd mój problem??? czy ja czytać nie umiem czy moze tak być, a moźe źle szukam??? w zakładce udostepnianie mam dwa podokna– udostepnianie lolalne(nic mi przeciaź nie da ja chce całę partycje a nie moje dokumenty) i drugie udostepnianie w siecie.
PODKREŚLAM NIE MAM SIECI!
hmm co zrobić??? czekam na dalsze wskazówki od miłych osób...
pozdrawiam Adam
PODKREŚLAM NIE MAM SIECI!
hmm co zrobić??? czekam na dalsze wskazówki od miłych osób...
pozdrawiam Adam
Aby to zrobic, trzeba miec te dyski/partycje sformatowane w systemie NTFS. Wtedy tez po kliku prawym myszy na miejscu do ktorego chcesz ograniczyc dostep, znajdziesz Udostepnianie i zabezpieczenia. W zakladce Zabezpieczenia zrobisz co chcesz.
Natomiast przy FAT32 tylko dodatkowym softem. Jakim ? Tu –> http://www.centrumxp.pl/forum/search.php jest wszystko.
Natomiast przy FAT32 tylko dodatkowym softem. Jakim ? Tu –> http://www.centrumxp.pl/forum/search.php jest wszystko.
Strona 1 / 1