Problem...i Movie Maker
Witam. Otóź mam pewien problem z Movie Maker'em gdy importuje obojetnie jaki plik wyskakuje nastepujacy błąd:
Wiem, wiem, wiem... wpisz sobie Movie Maker w szukaj, tak robiłem ale takiego błędu nikt nie mial, czytałem tez ze trzeba wgrac od nowa codeki i to moze pomoc ale ja jeszcze wczoraj normalnie na tym programie pracowałem, i od tamtej pory zadnych codekow nie sciagalem. Jedyne co robilem to porzadki, pousuwałem pare plikow w tepmie bo nie mialem juz miejsca na dysku a wazyły po ok 1 gb i nie wiem czy czasem tym tego nie zepsułem. Ściagałem tez aktualizacje ale nic nie dalo, wkoncu skopiowałem z 2 komputera na ktorym dobrze chodzi ten program ale umnie dalej ten błąd.
Za pomoc byłbym bardzo wdzieczny!
Wiem, wiem, wiem... wpisz sobie Movie Maker w szukaj, tak robiłem ale takiego błędu nikt nie mial, czytałem tez ze trzeba wgrac od nowa codeki i to moze pomoc ale ja jeszcze wczoraj normalnie na tym programie pracowałem, i od tamtej pory zadnych codekow nie sciagalem. Jedyne co robilem to porzadki, pousuwałem pare plikow w tepmie bo nie mialem juz miejsca na dysku a wazyły po ok 1 gb i nie wiem czy czasem tym tego nie zepsułem. Ściagałem tez aktualizacje ale nic nie dalo, wkoncu skopiowałem z 2 komputera na ktorym dobrze chodzi ten program ale umnie dalej ten błąd.
Za pomoc byłbym bardzo wdzieczny!
Odpowiedzi: 4
SP2 mam, jak i wszystkie aktualizacje na bierząco, a co do importu ta taki sam komunikat wyskakuje jak importuje cokolwiek, zdjecie, muzyke czy film. Dziwi mnie jednak jedno. Na swoim 2gim komputerze(starym rzęchu ;)) WMM chodzi bez zarzutów, jednak jak skopiuje sam folder WMM lanem na moj pulpit to juz wyskakuje ten sam błąd. Wydaje mi sie ze pliki w Windowsie odpowiadające za ten program mogą byc uszkodzone, a jak nie to pewnie juz te kodeki :( A tu lista Codekow, moze ktoś wie które mogą sie z tym programem 'gryźć':
P.S. Dzieki za odzew :)
P.S. Dzieki za odzew :)
DAVIDOSEK:a masz serwis pack 2 bo to powinno pmoc
Niby w czym ?
SP2 jedyne co robi to dodaje Movie Marker II
Neon nie wiem co robiłeś z tym plikiem *.wmv ale jeśli zmieniałeś jego lokalizację, nazwę czy cokolwiek innego to mogą być kłopoty z importem
i druga sprawa, jesli, plik został zabezpieczony za pomocą zarządzania prawami cyfrowymi, to nie moźe zostać zaimportowany do Windows Movie Maker
a masz serwis pack 2 bo to powinno pmoc
To moze ktoś zna pliki odpowiadajace za dzialanie tego pragrogramu?! W takim wypadku bym je sobie wgrał..
Strona 1 / 1