PROBLEM GADU GADU
Na obu kompach GG czasem włącza się po starcie,potem "gaśnie" i nie da go się zaktywować niczym.Polecenia–"dostępny" ignoruje.Kilkakrotne przeinstalowywanie nie dało niczego–to samo.Na trzecim pod ME chodzi bez zarzutu.Co to moźe być?
System oczywiście XP PRO PL
yasiu@post.pl
System oczywiście XP PRO PL
yasiu@post.pl
Odpowiedzi: 15
Zygo:Przeczytaj to co napisał Lipton tutaj
Mój błąd powstaje juź po uruchomieniu gg gdy chce wywołać jakąś rozmowe klikająć dwa razy na jakiś kontakt.
A ten co tam napisałem to jest problem z uruchomieniem gg . A na tlena nie przejde bo jak głosi przysłowie "Starych drzew sie nie przesadaza"
Polecam tlena
Przeczytaj to co napisał Lipton tutaj
Prawy klik na plik ==> właściwości ==> zagładka Zgopdność ==> zaznaczasz Uruchom w Trybie zgodności z... i juź.
bzartek:
ustaw tak zeby gg uruchamialo ci sie ze zgodnoscią win98
Mógłbyś wskazać gdzie się w to wchodzi.
Dziękuje.
ok juz jest spox thx :D
bzartek:ja mam taki problem źe jak chce włączyć gg to mi wyświetla błąd i czy chce wysłać raport o tym błędzie do microsoftu. ściągnąłem wszystkie pliki z windows update i nadal jest błąd:/ nie wiem co robić :/
ustaw tak zeby gg uruchamialo ci sie ze zgodnoscią win98
ja mam taki problem źe jak chce włączyć gg to mi wyświetla błąd i czy chce wysłać raport o tym błędzie do microsoftu. ściągnąłem wszystkie pliki z windows update i nadal jest błąd:/ nie wiem co robić :/
Zainstalowałem tą samą wersje WinXP wiec nie chodzi tu o Spacki . A SP1 w niektórych konfiguracjach bardzo wpływają na wydajność komputerów .
Lipton:To powiedz dlaczego wszystko przedtem działało a SP1 nie instaluje bo nie chce pogorszenia wydajności .
Bo miałeś innego bulida. A tak BTW SP1 to IMHO ono wcale nie pogarsza wydajności. Zainstaluj wszystkie updaty (bez sp1) i po kłopocie
To powiedz dlaczego wszystko przedtem działało a SP1 nie instaluje bo nie chce pogorszenia wydajności .
A na stronie GG pisze jak byk:
Uwaga! W związku z problemami z działaniem Gadu–Gadu pod systemem Windows 2000 i XP informujemy źe do poprawnej pracy naleźy zainstalować wszystkie uaktualnienia systemu– uźywając polecenia "Windows Update"
Wczoraj formatowałem Hdd i zainstalowałem na nowo WinXP
Teraz mam problemy z GG , poniewaź gdy chce otworzyć jakąś rozmowe to ukazuje sie okno z błędem treści ERROR 28 , emotikony nie działają bo pisze mi źe musze mieć IE o wersji wyźszej niź 4.1 Oco w tym chodzi?
Teraz mam problemy z GG , poniewaź gdy chce otworzyć jakąś rozmowe to ukazuje sie okno z błędem treści ERROR 28 , emotikony nie działają bo pisze mi źe musze mieć IE o wersji wyźszej niź 4.1 Oco w tym chodzi?
Nie wiem dlaczego Ci gaśnie... :roll: Moźe instalacja jakiegoś starszego buildu by pomogła.
W kaźdym razie spróbuj – moźe w ramach jedynie testu, moźe w ogóle się przesiądziesz – Tlenu. Chodzi mi oto, czy tam będą podobne problemy. Jeśli nie, to najprawdopodobniej coś Ci się gryzie ta wersja GG, jeśli teź problem będzie występował, to mam wraźenie, źe coś jest nie tak z konfiguracją połączenia sieciowego (z netem) na tych komputerach.
W kaźdym razie spróbuj – moźe w ramach jedynie testu, moźe w ogóle się przesiądziesz – Tlenu. Chodzi mi oto, czy tam będą podobne problemy. Jeśli nie, to najprawdopodobniej coś Ci się gryzie ta wersja GG, jeśli teź problem będzie występował, to mam wraźenie, źe coś jest nie tak z konfiguracją połączenia sieciowego (z netem) na tych komputerach.
gadu gadu czasami gasnie samo z siebie, pada serwer gg i takie sprawy.
Strona 1 / 1